Drevna Palmira pre i posle ID (FOTO)

Izvor: B92, 29.Mar.2016, 17:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Drevna Palmira pre i posle ID (FOTO)

Palmira -- Nakon što je sirijski drevni grad Palmira oslobođen od terora Islamske države postoje planovi da se on obnovi.

Sirijska armija je uz pomoć ruskih vazušnih napada uspela da oslobodi ovaj drevni grad, koji je pod zaštitom Uneska.

Palmira, poznatija kao “Oaza u sirijskoj pustinji“ ili “Biser pustinje“ zauzeta je u maju prošle godine i od tada su u njoj napravljene velike štete.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
“Šteta koja je pričinjena na građevinama drevne Palmire je ogromna, ali nije u potpunosti sravnjena sa zemljom. Glavni simbol grada – stubovi i dalje stoje“, rekao je Mihail Pjotrovski, direktor ruskog muzeja u Sankt Peterburgu.

I muzej u kojem su se nalazile znamenitosti iz Palmire potpuno je uništen, a ID je drevne statue uništila i u iračkom gradu Mosulu.

.

.

.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.