Demonstracije na Kipru zbog napada na Siriju

Izvor: RTS, 15.Apr.2018, 14:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Demonstracije na Kipru zbog napada na Siriju

Oko 350 demonstranata iz komunističkih organizacija na Kipru okupilo se ispred ulaza u britansku vazduhoplovnu bazu u znak protesta protiv vazdušnih udara SAD, Velike Britanije i Francuske na Siriju.
Demonstranti, kako je rekao njihov vođa Akis Pulos, traže zatvaranje baze RAF "Akrotiri" odakle su poletela četiri britanska borbena aviona tipa "tornado" kako bi učestvovali u preksinoćnim napadima >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u Siriji.
Pulos je rekao da je taj protest istovremeno i poruka kiparskoj vladi da ne pruža pomoć u, kako je naveo, "imperijalističkim napadima" na Siriju.
Demonstranti su crvenom bojom na zidu nedaleko od kapije baze napisali "NATO ubice idite kući", prenosi AP.
Kipar se u subotu distancirao od vazdušnih napada Britanije na sirijske ciljeve, saopštivši da nije unapred bio obavešten o akciji izvedenoj iz britanske vazduhoplovne baze na tom mediteranskom ostrvu, niti je bio umešan u napad.
Kiparska vlada je navela i da je britanska premijerka Tereza Mej uveravala kiparskog predsednika Nikosa Anastasijadisa da ne postoji opasnost za Kipar i da Kiprani treba da se osećaju sigurno.
Britanija, nekadašnja kolonijalna sila, zadržala je dve vojne baze na Kipru i nakon što je ovo ostrvo u istočnom Mediteranu steklo nezavisnost 1960. godine.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Protest na Kipru: "NATO ubice, idite kući!"

Izvor: B92, 15.Apr.2018

Oko 350 demonstranata iz komunističkih organizacija na Kipru okupilo se ispred ulaza u britansku vazduhoplovnu bazu...Oni su to učinili u znak protesta protiv vazdušnih udara SAD, Velike Britanije i Francuske na Siriju...Demonstranti, kako je kazao njihov vođa Akis Pulos, traže zatvaranje baze RAF...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.