Davutoglu: Rusija je prijatelj i sused Turske

Izvor: Press, 25.Nov.2015, 15:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Davutoglu: Rusija je prijatelj i sused Turske

Turski premijer Ahmet Davutoglu, izjavio je danas da njegova vlada ne želi da podstiče rast tenzija sa Rusijom, nakon što su turski lovci iznad tursko-sirijske granice oborili ruski vojni avion.
        "Nemamo nameru da pogoršavamo odnose sa Ruskom Federacijom. Rusija je naš prijatelj i naš sused", rekao je Davutoglu u obraćanju članovima vladajuće stranke AKP u turskom parlamentu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << prenela je agencija AP. On je ipak upozorio Rusiju da u Siriji, gde ruska vojska gađa mete Islamske države, ne može da vrši napade na Turkmene, Sirijce turskog porekla, pod izgovorom da se bori sa džihadistima. Davutoglu je dodao da zvanična Ankara i dalje drži otvorenima sve kanale komunikacije sa Moskvom. Turska je juče ujutro oborila ruski vojni avion na granici sa Sirijom zato što je, kako tvrdi turska vojska, povredio vazdušni prostor Turske iako je više puta upozoren, dok rusko Ministarstvo odbrane ističe da ruski avion nije narušio turski vazdušni prostor.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.