Damask optužio pobunjenike za spaljivanje naftnih izvora

Izvor: Vostok.rs, 01.Apr.2013, 11:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Damask optužio pobunjenike za spaljivanje naftnih izvora

01.04.2013. -

Sirijska vlada optužila je pobunjenike za spaljivanje naftnih izvora na istoku države. Zbog toga, prema saopštenju vlasti, država gubi do 5.000 barela nafte na dan.

Državna informativna agencija tvrdi da se paljenje dogodilo za vreme svađe između pobunjenika o podeli nalazišta.

Trenutno vlada ne kontroliše veći deo naftnih oblasti na istoku Sirije. Lokalni građani saopštavaju >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << da se proizvodnja nafte nije prekinula nakon početka borbenih akcija. Štaviše, pobunjenici su njom trgovali, vršeći transport nafte u oblasti koje su pod kontrolom vlade.

Izvor: Glas Rusije, foto: Golos Rossii    

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Oko zidova Kremlja se pojavio beli medved "Grinpis"

Izvor: Vostok.rs, 01.Apr.2013

01.04.2013. -..'Grinpis Rusija'' je održala akciju oko zidova Kremlja za zaštitu Arktika – ''Arktik nije na prodaju!''. Na reci Moskva, na ledu se našao beli medved pozivajući ruske vlasti da obrate pažnju na problem u arktičkoj oblasti...''Pohlepne naftne kompanije zauzimaju Arktik. One ne brinu...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.