Čurkin o Siriji: Rusija se nikome ne pravda

Izvor: B92, 11.Feb.2016, 00:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čurkin o Siriji: Rusija se nikome ne pravda

Njujork -- Stalni predstavnik Rusije pri Ujedinjenim nacijama Vitalij Čurkin izjavio je da Rusija nije obavezna da opravdava svoje akcije u Siriji.

"Mi ne nameravamo da se pravdamo zbog onoga što radimo. Mi radimo veoma transparentno. Naše Ministarstvo odbrane svakodnevno održava brifinge. Naše prisustvo tamo je zakonito - na poziv Vlade Sirije", izjavio je Čurkin.

On je dodao da se Rusija nada >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da će na pregovorima o Siriji delegacija opozicije imati više predstavnika, prenosi "Sputnjik".

"Pošto se pripremamo za nastavak pregovora, nadam se da će do 25. februara biti odrađen dodatni posao kako bi opozicija bila bolje predstavljena, ne samo ljudima iz Rijada, koji nije predstavio punu delegaciju na pregovorima", dodao je stalni predstavnik Rusije pri UN.

Osim toga, on je naveo da su u toku razgovori Rusije i SAD o predlozima za primirje u Siriji.

Čurkin je ranije optužbe na račun Rusije za neuspeh pregovora o Siriji nazvao neukusnim.

"To je neukusno. Sada nije vreme za uzajamne optužbe. Potrebno je intenzivirati zajednicke politicke napore", rekao je Čurkin.

On je pozvao da se za slične akcije optuže oni koji podržavaju teroriste.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Čurkin: Rusija se neće pravdati zbog akcije u Siriji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Feb.2016

Stalni predstavnik Rusije pri Ujedinjenim nacijama Vitalij Čurkin izjavio je da Rusija nije obavezna da opravdava svoje akcije u Siriji..."Mi ne nameravamo da se pravdamo zbog onoga što radimo. Mi radimo veoma transparentno. Naše Ministarstvo odbrane svakodnevno održava brifinge. Naše prisustvo...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.