Bugarska diže zid uz granicu da se odbrani od imigranata

Izvor: Press, 28.Nov.2013, 20:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bugarska diže zid uz granicu da se odbrani od imigranata

Bugarski ministar odbrane Angel Najdenov rekao je da bi ograda visoka tri metra trebalo da bude završena do februara sledeće godine, javio je AP.
Ograda će prolaziti pretežno kroz šumovit i brdovit predeo gde je ograničena preglednost terena za pogranične patrole.
Bugarske vlasti odbacuju kritike da se ograda postavlja kako bi se sprečio ulazak izbeglica iz Sirije i drugih ratom razorenih zemalja.
U Bugarskoj je u poslednje vreme drastično povećan priliv migranata, >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << čiji broj daleko pravazilazi kapacitete najsiromašnije zemlje EU.
Tokom hladnog rata, Bugarska je postavila bodljikavu žicu na granicu kako bi sprečila svoje stanovnike da pobegnu na Zapad, a pošto se zemlja priključila NATO 2004. godine, ta žica je uklonjena.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Bugarska: Nastavlja se gradnja žičane ograde prema Turskoj

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 29.Nov.2013, 10:58

Bugarski ministar obrane Angel Najdenov  izjavio je kako se  izgradnja žičane ograde prema Turskoj nastavlja po planu.  “Zid” bi trebo biti  dug 107 kilometara. Bugarska vojska je počela graditi ogradu 24.oktobra  kako bi spriječila ulazak izbjeglicama iz Turske. Većina azilanata je...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.