Borbe za Kobani, bez intervencije Turske

Izvor: VOA, 12.Okt.2014, 17:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Borbe za Kobani, bez intervencije Turske

U sirijskom gradu Kobaniju, i okolini, i danas se vode žestoke borbe kurdskih boraca i pripadnika Islamske države.

Iznad grada se uzdiže gusti dim, dok koalicione snage nastavljaju sa vazdušnim napadima na ekstremiste u tom području. Turske snage i dalje prate situaciju s druge strane granice, uprkos međunarodnom pritisku na turskog predsjednika Redžepa Tajipa Erdogana da interveniše.

Zvaničnici Ujedinjenih >> Pročitaj celu vest na sajtu VOA << nacija u regionu upozorili su da će i do 12 hiljada Kurda vjerovatno biti ubijeno ukoliko Islamska država osvoji Kobani. Sirijska opservatorija za ljudska prava saopštila je da su ekstremisti do juče ujutro kontrolisali 40 odsto tog grada.

Turska vlada za sada odbija da se pridruži borbi, pozivajući se na veze kurdskih boraca sa ilegalnom Kurdistanskom radničkom partijom (PKK) koju su i Anakara i Vašington označili kao terorističku organizaciju.

Nastavak na VOA...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.