Izvor: Radio Slobodna Evropa, 24.Nov.2015, 21:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ban Ki Mun apeluje na smirivanje tenzija

Generalni sekretar UN Ban Ki Mun zatražio je večeras, pošto su turske vazdušne snage oborile ruski vojni avion, da sve strane preduzmu hitne mere u cilju sprečavanja eskalacije tenzija.

Portparol UN Stefan Dižarik izjavio je da Ban Ki Mun veruje da današnji "zabrinjavajući razvoj" događaja naglašavaju značaj međunarodnog jedinstva i saradnje protiv nasilnih ekstremista u regionu, kao i hitne potrebe da se pronađe rešenje za konflikt u Siriji.

Dižarik je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << rekao da se generalni sekretar UN nada da će "verodostojan i detaljan pregled incidenta razjasniti događaje i pomoći da se ne ponovi u budućnosti".

Ban Ki Mun je ponovo apelovao na sve države koje učestvuju u vojnim akcijama u Siriji, posebno u vazdušnim napadima, da "maksimalno pojačaju operativne mere" u cilju zaštite civila i izbegavanja civilnih žrtava.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Selekcija po nacionalnoj osnovi narušava prava tražilaca azila

Izvor: Beta, 25.Nov.2015, 01:04

Generalni sekretar UN Ban Ki Mun izrazio je zabrinutost zbog nedavne oduke balkanskih zemalja da zatvore granice za ekonomske migrante, ističući da selekcija tražilaca azila po nacionalnoj osnovi "narušava prava svih ljudi da traže azil".Generalni sekretar UN je pozvao sve zemlje u regionu da na...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.