Austrijski džihadista deli bombone u Siriji

Izvor: RTS, 16.Feb.2015, 13:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Austrijski džihadista deli bombone u Siriji

Austrijski islamista Muhamed M, koji je od sredine prošle godine, nestao, očigledno se nalazi u Siriji. Na internetu se pojavio video-snimak na kojem se vidi kako deli slatkiše deci u toj zemlji.
Muhamed M. je u pratnji svog prijatelja repera iz Berlina "Deso Dog"-a, koji je prošle nedelje stavljen na američku listu terorista, prenosi >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Tanjug.

Muhamed M, sa ozbiljnim izrazom lica i puškom oko ramena, i berlinski reper objašnjavaju na snimku da slatkišima žele da "ugreju srca" dece.
Inače, Muhamed je rođen u Beču, kao dete egipatskih imigranata, podseća austrijska štampa, i važi za radikalnog islamistu koji ima uticaja na salafiste u Austriji i Nemačkoj.
Proteklih godina, on je u više navrata skrenuo pažnju na sebe propovedima mržnje, video snimcima pretnje, kao i otvorenom propogandom za džihad.
Poslednji put on je viđen sredinom prošle godine, kada je pušten iz turskog pritvora. Nakon toga nestao je, prema obaveštajnim podacima, u Siriji.
Muhamed je 2013. uhapšen u Turskoj, kada je pokušao sa lažnim libijskim pasošem da otputuje u Siriju.
U Austriji se za Muhameda čulo kada je spetembra 2007, kada je imao 22 godine, sa svojom tadašnjom suprugom Monom S, zbog video snimaka uhapšen jer je pretio Austriji i Nemačkoj.
Zbog toga on je bio pritvoren četiri godine.
Bio je aktivan u nemačkoj ispostavi "Globalni islamski medijski front", a od 2006. godine u Austriji je vodio organizaciju "Islamska omladina Austrije", koja je tada uvrštena u radikalne institucije.
Nakon izdržavanja kazne, objavljivao je video-snimke pod pseudonimom Abu Usama el Garib, pre nego što je na jesen 2011. otišao u Nemačku, odakle je proteran posle dve godine.
Važi i za vođu u Nemačkoj zabranjene islamističke grupacije "Milatu Ibrahim".
Muhamed je očigledno raskrstio sa Austrijom, jer je u jednom ranijem video zapalio svoj austrijski pasoš i zapretio napadima na vozove, gradove i parlament.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Austrijski džihadista Mohamed deli deci bombone u Siriji

Izvor: Blic, 16.Feb.2015

Na internetu se pojavio video snimak na kojem se vidi austrijski propovedač i ekstremni islamista Mohamed M, koji je od sredine prošle godine nestao, da se sada očigledno nalazi u Siriji gde, pored ostalih aktivnosti, deci deli slatkiše...On je u pratnji svog prijatelja repera iz Berlina "Deso Dog-a",...

Nastavak na Blic...

(FOTO) Austrijski džihadista deli bombone u Siriji!

Izvor: Kurir, 16.Feb.2015

Mohamed Mahmud je sa svojim prijateljem reperom iz Berlina "Deso Dog-a", koji je na američkoj listi teroristaa, delio slatkiše sirijskim mališanima..BEČ - Austrijski islamista Mohamed Mahmud, koji je od sredine prošle godine, nestao, nalazi se u Siriji, što je potvrdio i video snimak koji se pojavio...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.