Australija nastavlja vazdušne napade u Siriji

Izvor: Press, 21.Jun.2017, 11:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Australija nastavlja vazdušne napade u Siriji

Australija nastavlja vazdušne napade na pozicije ID obustavljene nakon što su američke snage oborile avion sirijske vojske, saopštili su zvaničnici.
Foto:B92.net
Ministar unutrašnjih poslova Mark Binskin rekao su vazdušne operacije suspendovane zbog "niza potencijalnih pretnji".
On je rekao da je Australija iskoristila to vreme da ispita šta se dešava u "kompleksnom" vazdušnom prostoru >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << Sirije.
"Operacije će uskoro početi ponovo", kazao je Brinskin novinarima u Kanberi.

Prema njegovim rečima, australijski borbeni avioni su u poslednje vreme učestvovali u operacijama u iračkom gradu Mosulu.

Australija je rasporedila šest vojnih aviona u bazi u Ujedinjenim Arapskim Emiratima koji gadjaju mete ID u Siriji i Iraku.

Odluka o suspendovanju vazdušnih napada usledila je nakon upozorenja Rusije da će svi avioni medjunarodne koalicije koju predvode SAD a koji lete zapadno od Eufrata "će biti posmatrani" i "smatrani metama" ruske protivvazdušne odbrane u Siriji.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.