Asadove i kurdske snage napreduju u Alepu

Izvor: RTS, 16.Feb.2016, 12:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Asadove i kurdske snage napreduju u Alepu

Sirijska vojska zauzela sela Ahras i Miskan u Alepu. Kurdski borci preuzeli kontrolu nad pobunjeničkim uporištem Tel Rifatom.
Snage sirijskog režima i kurdski borci su na severu Sirije napredovali i osvojili nova područja od pobunjenika, saopštile su sirijska državna novinska agencija SANA i Sirijska opservatorija za ljudska prava.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
U izveštajima se navodi da su sirijske snage zauzele sela Ahras i Miskan u provinciji Alep na severu Sirije, prenela je agencija AP.
Pored toga, pripadnici koalicije arapskih i kurdskih grupa – Sirijskih demokratskih snaga (SDF) preuzeli su kontrolu nad gradom Tel Rifat, jednom od najvećih uporišta pobunjenika u provinciji Alep.
Nakon Tel Rifata, članovi SDF su zauzeli i obližnje selo Kfar Naseh, koje se nalazi južno od Tel Rifata.
Snage sirijskog predsednika Bašara el Asada su uz podršku ruskih vazdušnih udara početkom februara započeli veliku ofanzivu na području severno od Alepa.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sirijske snage i Kurdi napreduju na severu Sirije

Izvor: Beta, 16.Feb.2016

Snage sirijskog režima i borci većinski kurdske koalicije napredovali su na severu Sirije i preuzeli još oblasti od pobunjenika, javila je sirijska država agencija SANA. I opoziciona Opservatorija za ljudska prava potvrdila je da su vladine snage preuzele sela Ahras i Miskan u severnoj provinciji...

Nastavak na Beta...

Režimske i kurdske snage napreduju na severu Sirije

Izvor: NoviMagazin.rs, 16.Feb.2016

Snage sirijskog režima i kurdski borci su na severu Sirije napredovali i osvojili nova područja od pobunjenika, saopštile su danas sirijska državna novinska agencija SANA i Sirijska opservatorija za ljudska prava...U izveštajima se navodi da su sirijske snage zauzele sela Ahras i Miskan u provinciji...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.