Asad posetio vojsku u istočnoj Guti FOTO

Izvor: B92, 18.Mar.2018, 18:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Asad posetio vojsku u istočnoj Guti FOTO

Bejrut -- Predsednik Sirije Bašar el-Asad posetio je sirijske trupe u istočnoj Guti, pobunjeničkoj enklavi na periferiji Damaska.

Državna televizija Ekbarija objavila je fotografije na kojima se vidi kako Asad razgovara sa vojnicima u blizini tenka u istočnoj Guti. Nije poznata tačna lokacija koju je posetio sirijski predsednik, navodi AP.

Mediji su ranije preneli da je sirijska vojska zauzela >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dva pobunjenička uporišta u Istočnoj Guti, gde vlada predsednika Bašara el-Asada vodi ofanzivu da bi u potpunosti ovladala tom enklavom kod Damaska.

U saopštenju se navodi da su vladine snage zauzele gradove Kafr Batna i Sakba, u pobunjeničkom "džepu" koji kontroliše islamistička grupa Fajlak al-Rahman, dok hiljade civila i dalje beži od borbi.

Tokom ofanzive započete 18. februara uz rusku podršku, vojska je oslobodila više od 80 odsto enklave, a pobunjenici su saterani u tri izolovana džepa.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.