Asad: Rusija borbom u Siriji štiti Evropu

Izvor: Večernje novosti, 11.Dec.2015, 19:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Asad: Rusija borbom u Siriji štiti Evropu

MADRID - Akcije Rusije u Siriji predstavljaju "čin zaštite Evrope", izjavio je sirijski predsednik Bašar al Asad u danas objavljenom intervjuu za špansku novinsku agenciju EFE.Na pitanje šta je ruski predsednik Vladimir Putin tražio u zamenu za pomoć sirijskim vlastima u borbi protiv Islamske države, Asad je odgovorio: "Ništa nije tražio zauzvrat iz jednog prostog razloga - to nije trgovina"."Zapravo, normalni odnosi dve >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << države zasnovani su na zajedničkim interesima. Pitanje je koje interese dele Sirija i Rusija? Da li je Rusija zainteresovana za rastući terorizam u Siriji, za uništenje sirijske države, za anarhiju? Ne, Rusija nije za to izainteresovana", naveo je Asad, ističući da Moskva "želi stabilnost u Siriji, Iraku i celom regionu", prenela je agencija Tass.Asad je napomeno da se Sirija "nalazi ne tako daleko od Rusije i ne tako daleko od Evrope"."U tom smislu, ruske akcije u Siriji su čin odbrane Evrope", rekao je Asad, navodeći da su nedavni teroristički napadi u Evropi dokaz da ono što se događa u Siriji utiče i na Evropu.Asad je kazao da Rusija ne planira da otvori novu vojnu bazu u Siriji, kao da takve planove nema ni Iran.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Asad: Rusija u Siriji brani Evropu

Izvor: Vostok.rs, 12.Dec.2015, 12:44

12.12.2015. -..Akcije Rusije u Siriji predstavljaju čin zaštite Evrope, izjavio je predsednik Sirije Bašar el Asad u intervjuu za špansku novinsku agenciju EFE...Odgovarajući na pitanje šta je ruski predsednik Vladimir Putin tražio od sirijskih vlasti u zamenu za pomoć u borbi protiv terorističke...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.