Asad: Nisu dovoljni vazdušni napadi

Izvor: B92, 10.Feb.2015, 09:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Asad: Nisu dovoljni vazdušni napadi

Sirijiski predsednik Bašar al Asad izjavio je da se vazdušnim udarima koalicionih snaga ne mogu poraziti ekstemisti Islamske države u Siriji.

On je dodao da se to neće desiti dok međunarodna zajednica ne počne da sarađuje sa sirijskom vojskom na terenu.

U intervjuu britanskom BBC, Asad je odbacio navode da se Damask pridružio međunarodnoj koaliciji protiv ID.

"Ne, definitivno ne možemo i ne želimo iz jednog prostog razloga jer ne možemo da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << budemo u savezu sa zemljama koje podržavaju terorizam", rekao je Asad misleći na podršku koje Zapad daje drugim pobunjeničkim grupama na teritoriji Sirije u borbi za njegovo zbacivanje sa vlasti u Damasku, prenela je agencija AFP.

Istovremeno Asad je potvrdio da Sirijska vlada prima neke opšte informacije o vazdušnim aktivnostima međunarodne koaliciji na svojoj teritoriji u borbu protiv ID od septembra prošle godine i negirao bilo kakvu direktnu saradnju.

"Ponekad, oni prenesu poruku, opštu poruku. Ne postoji dijalog. Imamo, da kažemo, informacije, ali ne dijalog", rekao je Asad za BBC i dodao da treće strane, među njima Irak, prenose informacije.

Asad je negirao da sirijske vladine snage neselektivno bacaju improvizovane bombe - "barel" po uporištima pobunjenika u kojima smrtno strada na hiljade civila i naveo da su takve optužbe protiv Damaska "detinjasta priča".

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Asad: Vazdušnim udarima ne mogu se poraziti ekstremisti IS

Izvor: Blic, 10.Feb.2015

Sirijiski predsednik Bašar al Asad ocenio je danas ponovo da se vazdušnim udarima koalicionih snaga ne mogu poraziti ekstemisti Islamske države (IS) u Siriji, dok međunarodna zajednica ne počne pešadijski da sarađuje sa legalnom sirijskom vojskom na terenu...On je dodao da njegova vlada generalno...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.