Amerika predložila Rusiji saradnju u Siriji

Izvor: 011vodič.com, 13.Jun.2020, 12:38

Amerika predložila Rusiji saradnju u Siriji


SAD su predložile Rusiji saradnju u borbi protiv terorističke organizacije DAEŠ na jugozapadu Sirije koju kontroliše sirijska vlast, izjavio je specijalni predstavnik SAD za Siriju Džejms Džefri.

Džefri je naglasio da je sirijska vojska, južno od Eufrata, usmerila svu pažnju na Idlib, na severozapad zemlje, zbog čega je primetna aktivnost DAEŠ-a u tom regionu.
„Malo snaga je ostalo na jugozapadu zemlje, u pustinji Badija, da se bori >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << protiv DAEŠ-a. Nas to jako brine. Videli smo da DAEŠ povećava svoje teritorijalno prisustvo, čak napada na gradove i makar na kratko može da zadrži teritoriju. Predložili smo saradnju Rusima po tom pitanju“, rekao je Džefri.
Po njegovim rečima, takvi problemi se ne primećuju na severoistoku koji kontrolišu američki saveznici.
„Ne smatramo da je DAEŠ uspeo ozbiljno da iskoristi krizu sa Kovod-19 za napredovanje na severoistok, iako je region oko Dejr el Zora postao „žarište“ koju pažljivo pratimo, ali smo sigurni da je tamo sve u redu“, dodao je specijalni predstavnik SAD.
Ranije je Moskva izrazila zabrinutost zbog periodičnog izbijanja napetosti u sirijsko-turskim pograničnim područjima koje Ankara trenutno kontroliše.

The post Amerika predložila Rusiji saradnju u Siriji appeared first on 011vodic.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na 011vodič.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.