Američki general: Obaranje ruskog aviona bilo planirano

Izvor: Vostok.rs, 25.Nov.2015, 16:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Američki general: Obaranje ruskog aviona bilo planirano

25.11.2015. -

Obaranje ruskog aviona možda je bilo provokacija turskog predsednika, koji ima tajni plan u sirijskom sukobu, smatra bivši general američkog vazduhoplovstva Tomas Mekinerni.

Ovaj turski potez — obaranje ruskog bombardera Su-24 — morao je unapred da isplanira turski predsednik Redžep Tajip Erdogan kako bi produbio jaz između Rusije i NATO-a, izjavio je za „Foks njuz“ bivši pomoćnik zamenika načelnika štaba američkog vazduhoplovstva, general-potpukovnik >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << Tomas Mekinerni.

Prema Mekinerniju, napad je unapred isplaniran da bi se osujetila potencijalna saradnja Rusije i NATO-a u Siriji, gde je Turska protiv kurdske frakcije koju podržavaju Sjedinjene Američke Države.

„Mislim da je turski predsednik Erdogan namerno izazvao provokaciju međunarodnih razmera. Turska je bila veoma sekularna zemlja, ali on je vodi ka islamskom društvu, sa šerijatskim pravom i slično. Zato mislim da možda ima skriveni plan. On verovatno ne bi imao ništa protiv da Rusija i NATO uđu u još jedan sukob, poput onoga koji smo imali u Ukrajini, što nam nije potrebno“, smatra penzionisani general.

Mekinerni kaže da ruski avion nije mogao da pravi nikakve manevre kako bi napao tuđu teritoriju.

„Verovatno je bio na ivici, i to je pošteno. Ali, ne možete da pucate na nekoga zbog toga“, zaključuje Mekinerni.

Čitajte više na Ruski vazdušni udari u Siriji - iz minuta u minut

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

NE ZNA SE DA LI ĆE ZAVRŠITI MANDAT: Erdogan je teško bolestan?!

Izvor: Kurir, 25.Nov.2015

Pretpostavke o Erdoganovoj bolesti počeli su pre tri godine, kada su svi svetski mediji pisali o njegovom zdravstvenom stanju, ali je kabinet turskog premijera takve navode dematnovao...Sukob između Rusije i država članica NATO nastao je zbog odluke Turske da nanišani i gađe ruski bombarder "su...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.