Alepo: Gađali su civile, ovde nema boraca VIDEO

Izvor: B92, 08.Mar.2016, 14:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Alepo: "Gađali su civile, ovde nema boraca" VIDEO

Alepo -- Gomila šuta, bombardovanje koje ne prestaje, civili koji nemaju gde da odu – to je slika koju je ekipa televizije Raša tudej zatekla u sirijskom gradu Alepo.

Za dva sata koja je reporterka Lizi Felan provela u distriktu Šeik Maksud, većinski naseljeom kurdskom populacijom kaže da je raketiranje bilo neprestano.

Prošla je pored kuće koja je dan ranije bila u svom prvobitnom obliku – zatekla je ruševine u kojima je stradala cela porodica, četvoro žena >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i troje dece.

“VIdeli smo da nešto leti prema kući i onda se dogodila eksplozija. Zgrada se srušila za nekoliko sekundi“, rekao je jedan od stanovnika.

Novinarka RT je izbrojala devet uništenih zgrada u delu Alepa koji se nalazi između dve linije fronta.

“Ovo je defintivno učinila Al Nusra... Mora da su gađali civile, ovde nema boraca, jedini razlog zbog čega su ovi ljudi poginuli je zato što su živeli u delu grada od strateške važnosti“, navela je stanovnica Alepa.

Krajem februara usvojen je dogovor SAD i Rusije o uspostavljanju mira u Siriji, 97 naoružanih paravojnih formacija je to prohvatilo, ali su van sporazuma ostale Islamska država, Al Nusra i “druge terorističke organizacije“.

“Za nas taj dogovor ništa nije promenio, zapravo, sada je još gore. Teroristi su pojačali svoje napade“, rekao je stanovnik Alepa.

Vojska Sirije tvrdi da u Alepu i dalje postoje jake ćelije Al Nusre i Islamske države u svakom delu grada koji je pod kontrolom opozicije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.