Ako SAD napadnu Asada može da dođe do sukoba s Rusijom

Izvor: B92, 12.Nov.2016, 14:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ako SAD napadnu Asada može da dođe do sukoba s Rusijom"

SAD bi mogle da dođu u sukob sa Rusijom ukoliko napadnu sirijskog predsednika Bašara Asada, izjavio je novoizabrani američki predsednik Donald Tramp.

Ukoliko Sjedinjene Američke Države napadnu Asada „moglo bi da dođe do sukoba sa Rusijom i Sirijom“, rekao je Tramp u intervjuu za „Volstrit džurnal“.

„Moj stav je bio, vi se borite protiv Sirije, Sirija se bori DAEŠ-a, a morate >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da se oslobodite DAEŠ-a. Rusija je sada saveznik Sirije, a imate i Iran koji postaje moćan zbog nas, a koji je saveznik Sirije… Mi podržavamo pobunjenike protiv Sirije, a nemamo pojma ko su ti ljudi“, dodao je on.

Tokom svoje predizborne kampanje Tramp je izjavio da aktuelni predsednik Sirije Bašar el Asad nije idealan sirijski lider, ali nekoliko opozicionih grupa, koje bi mogle da dođu na vlast posle njegove ostavke, mogle bi da budu i gore.

On je dodao da će njegov prioritet u Siriji biti da eliminiše džihadističku grupu ID, a ne da ukloni Asada sa vlasti.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tramp: Ukoliko napadnemo Asada sukobićemo se sa Rusijom

Izvor: Večernje novosti, 12.Nov.2016

Sjedinjene Amerčke Države mogle bi doći u sukob sa Rusijom ukoliko napadnu sirijskog predsednika Bašara Asada, izjavio je novoizabrani američki predsednik Donald Tramp Sjedinjene Amerčke Države mogle bi doći u sukob sa Rusijom ukoliko napadnu sirijskog predsednika Bašara...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.