ALB: Suđenje zbog vojnika u Siriji

Izvor: B92, 17.Mar.2015, 20:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ALB: Suđenje zbog vojnika u Siriji

U Albaniji je počelo suđenje devetorici Albanaca, na osnovu optužbi za regrutovanje i slanje više od 70 muškaraca da se bore na strani pobunjenika u Siriji.

Kako se navodi, među optuženicima su i dvojica muslimanskih propovednika.

Tužilaštvo tereti osumnjicene da su regrutovali muslimane u Tirani u dve džamije koje ne priznaje muslimanska zajednica u Albaniji, prenela je agencija AP.

Oni >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su uhapšeni pre godinu dana pod optužbom za promociju i finansiranje terorističih aktivnosti i suočavaju se sa zatvorskom kaznom od minimum 10 godina, ukoliko budu osuđeni.

Tužilaštvo je navelo, pozivajući se na informacije koje su dobili od porodica, da ima Albanaca koji su izgubili život u borbama u Siriji.

Dve trećine Albanaca od ukupno 3,2 miliona stanovnika zemlje, su muslimani.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Albanija: Suđenje zbog slanja boraca u Siriju

Izvor: Blic, 17.Mar.2015

U Albaniji je danas počelo suđenje devetorici Albanaca, uključujući dvojicu muslimanskih propovednika, na osnovu optužbi za regrutovanje i slanje više od 70 muškaraca da se bore na strani pobunjenika u Siriji...Tužilaštvo tereti osumnjicene da su regrutovali muslimane u Tirani u dve džamije...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.