Pomoć za MSP metalskog i mašinskog sektora

Izvor: Megafon.co, 17.Feb.2021, 20:57

Pomoć za MSP metalskog i mašinskog sektora

Projekat SoK – sinergija znanja i novo zapošnjavanje u konkurentnim MSP namenjen je kompanijama i MSP metalskog i mašinskog sektora u opštinama  III i IV grupe razvijenosti u Srbiji. Biće predstavljen zainteresovanima iz ovih sektora u Trsteniku i Knjaževcu 18. i 19. februara.
Na Narodnom univerzitetu Trstenik u četvrtak 18. februara 2021. godine od 13 sati biće predstavljen projekat. U restoranu JB u Knjaževcu >> Pročitaj celu vest na sajtu Megafon.co << (Knjaza Miloša 170) u petak 18. februara 2021. godine od 13 sati biće predstavljen projekat “SoK –sinergija znanja i novo zapošnjavanje u konkurentnim MSP”.
Njime su obuhvaćena i nezaposlena lica, a cilj je povećati konkurentnost postojećih kompanija/MSP metalskog sektora kroz unapređivannje znanja kao ključnog faktora. Kroz ovaj projekat zainteresovane kompanije i mala i srednja preduzeća (MSP) moći će da dobiju niz besplatnih i neophodnih usluga.
Prezentacija će svim zainteresovanima pružiti neophodne informacije i odgovore na pitanja od značaja za unapređenje konkurentnosti kompanije. Više informacija na sajtu Vojvodina metal klastera.
Po završetku prezentacija organizovan je koktel za učesnike .
ARRRO – Agencija za regionalni razvoj Rasinskog okruga, RARIS – Regionalna agencija za razvoj istočne Srbije u saradnji sa Vojvodina Metal Klasterom –VMC  i njegovim partnerima upućuju poziv zainteresovanima da prisustvuju prezentaciji projekta.
O projektu SoK – sinergija znanja i novo zapošljavanje u konkurentnim MSP Projekat SoK – Sinergija znanja i novo zapošljavanje u konkurentnim MSP realizuju partneri Vojvodina Metal Klaster iz Temerina, ENECA iz Niša i Udruženje stručnih radnika socijalne zaštite Republike Srbije iz Beograda. Projekat su podržali: Program Norveška za vas, Republika Srbija, Ambasada Kraljevine Norveške i UNOPS.
“Ova inovativna partnerska akcija tri respektabilne organizacije za podršku MSP koje deluju na nacionalnom nivou, će doprineti uravnoteženju socio-ekonomskog razvoja u Srbiji poboljšanjem poslovnog okruženja i potencijala lokalnih preduzeća u nerazvijenim područjima u cilju novog zapošljavanja i socijalne inkluzije marginalizovanih društvenih grupa”, poručuju iz VMC.
Foto – Megafon Cilj projekta je da se poboljšaju poslovne performanse (tržišni potencijal, održivost i konkurentnost), kao i mogućnosti novog zapošljavanja u malim i srednjim preduzećima (MSP) metalskog/mašinskog sektora.
Opštine i gradovi u kojima će projekat biti realizovan su Aleksinac, Trstenik, Brus, Kraljevo, Prokuplje, Kuršumlija, Boljevac, Ćuprija, Paraćin, Svrljig, Blace, Žitorađa, Soko Banja, Knjaževac i Despotovac.
I za poslodavce i za radnike Kroz projekat će poslodavcima biti omogućeno udruživanje u u najznačajniju nacionalnu asocijaciju metalaca u Srbiji, Kancelarija Niš (VMC – Vojvodina Metal Klaster); besplatno učešće na poslovnim susretima sa potencijalnim kupcima/partnerima sa minimum 40 kompanija; besplatno uvođenje jednog od neophodnih ISO standarda; besplatno učešće u programu podrške za razvoj i komercijalizaciju inovacija „ VMC -Inovativni pul“; besplatno učešće u programu podrške poslovanju MSP-„VMC Biznis klinika“; besplatan trening za poslodavce u domenu društvene odgovornosti i rada sa zaposlenima iz društveno osetljivih grupa.
A za radnike je planirana besplatna obuka za interne proverivače sistema kvaliteta ISO; besplatna obuka za zavarivače prema stvarnim potrebama konkretnih kompanija; besplatna obuka za CNC operatere prema stvarnim potrebama konkretnih kompanija.

Pogledaj vesti o: Trstenik

Nastavak na Megafon.co...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Megafon.co. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Megafon.co. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.