Uskoro novi Berger

Izvor: Politika, 05.Feb.2010, 23:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uskoro novi Berger

Alternacija Sergeju Trifunoviću u „Kosi” biće Ivan Jetović

Kada ću se pojaviti u ulozi Bergera u mjuziklu „Kosa” pitanje je dogovora sa Kokanom Mladenovićem i cenjenim kolegom Sergejom Trifunovićem, koji nam je, inače, bio inspiracija i na fakultetu. Trifunović će imati obaveze u skorije vreme zbog kojih neće biti u prilici da tumači Bergera na sceni Ateljea 212. Kada će to tačno biti? Da li već krajem februara ili početkom narednog meseca, >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << još nije poznato, rekao nam je juče glumac Ivan Jevtović, koji se proteklih večeri beogradskoj publici predstavljao u liku Hada u mjuziklu „Kosa” Džejmsa Radoa i Džeroma Ragnija, u režiji Kokana Mladenovića.

Uporedo sa radom na liku Hada u mjuziklu „Kosa”, Ivan Jevtović je pripremao i lik Bergera. Tako da mu, kako tvrdi, neće biti nikakav problem da kada zatreba zameni Sergeja Trifunovića.

– To je, ujedno, bio deo početnog dogovora sa Kokanom Mladenovićem, koji je poučen ranijim iskustvima za šest glavnih likova pripremao i alternacije da se, zbog raznoraznih neplaniranih okolnosti, nijedno izvođenje mjuzikla „Kosa” ne dovede u pitanje. Umesto mene u liku Hada pojaviće se Rifat Rifatović koji je, inače, stali član novog plemena „Kose” – objasnio nam je Ivan Jevtović i dodao:

– Čuvamo energiju. Čekaju nas još tri izvođenja u naredna tri dana. Dakle, još mnogo emocija moramo da iznesemo na scenu i podelimo sa beogradskom publikom, čija nam podrška mnogo znači.

B. T.

---------------------------------------------------

Uspelo gala izvođenje

Gala izvođenje mjuzikla „Kosa” preksinoć u Ateljeu 212 je opravdalo očekivanja. Pozorišna sala sa parterom i balkonom bila je ispunjena do poslednjeg mesta. Unosila se i stolica više i stajalo se sa strana.

Publika je tokom tročasovnog trajanja ovog muzičko-scenskog događaja bila u dobrom raspoloženju koje nije bilo umanjeno ni povremenim tehničkim problemima (iznenadni nestanak struje i kvarovi na mikrofonima). Kraj predstave ispraćen je burnim aplauzima gledalaca koje je, u gornjem foajeu, čekao i bogat prijem. Na švedskom stolu našao se izvrstan izbor različitih evropskih kuhinja, a služilo se i dobro vino...

Iako se očekivalo da je gala izvođenje ujedno i dobra prilika da se beogradske dame pojave u svom najboljem izdanju, viđene toalete bile su jednostavne, ležerne, kao kada dolaziš prijateljima u goste. Moguće da je i zbog toga atmosfera bila opuštenija, prijatna i relaksirajuća. Paparaci koji su očekivali dolazak poznatih privrednika ili „tajkuna”, ostali su kratkih rukava. Ljubav prema pozorištu na gala izvođenju delili su samo iskreni poklonici teatra.

B. T.

[objavljeno: 06/02/2010]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.