Zemljotres u Turskoj

Izvor: RTS, 03.Okt.2010, 23:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zemljotres u Turskoj

Severozapadnu Tursku potresao zemljotres jačine 4,4 stepeni Rihtera. Nema izveštaja o eventualnim žrtvama i materijalnoj šteti.

Zemljotres jačine 4,4 stepena Rihtera pogodio je severozapadnu Tursku, ali za sada nema izveštaja o povređenima ili šteti. Zemljotres se osetio u najvećem turskom gradu, Istanbulu.

Seizmološki centar Kandili >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u Istanbulu saopštio je da se epicentar potresa nalazio u Mramornom moru, preneo je AP.

Turska se nalazi na trusnom području, a 1999. godine oko 18.000 ljudi je poginulo u dva razorna potresa u severozapadnom delu zemlje.
Pogledaj vesti o: Seizmološki Zavod Srbije

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zemljotres u severozapadnoj Turskoj

Izvor: B92, 03.Okt.2010

Istanbul -- Zemljotres jačine 4,4 stepena Rihtera pogodio je severozapadnu Tursku, ali za sada nema izveštaja o povređenima ili šteti... Seizmološki centar Kandili u Istanbulu saopštio je da se epicentar potresa nalazio u Mramornom moru, preneo je AP...Zemljotres se osetio u najvećem turskom gradu,...

Nastavak na B92...

Zemljotres na japanskom ostrvu Okinavi, bez žrtava

Izvor: Studio B, 04.Okt.2010, 19:26

Zemljotres jačine 6,3 stepena Rihterove skale zabeležen je na jugu Japana, na ostvru Okinava, saopštio je američki Institut za geologiju...Epicentar potresa je bio na 36 kilometara ispod zemljine površine, navodi se u saopštenju. Nisu saopšteni detalji o eventualnim žrtvama i počinjenoj materijalnoj...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.