Zemljotres od 7,1 Rihtera pogodio Čile

Izvor: Vesti-online.com, 03.Jan.2011, 07:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zemljotres od 7,1 Rihtera pogodio Čile

Snažan zemljotres jačine 7,1 stepen Rihterove skale pogodio je Čile, saopštila je Američka geološka opservatorija, a prenose beogradski mediji.

Epicentar zemljotresa bio je 69 kilometara severozapadno od mesta Temuko, oko 595 kilometara jugozapadno od glavnog grada Čilea Santijaga i na dubini od 17 kilometara. Da podsetimo, pre dva dana jak zemljotres pogodio je i Argentinu...

Što se tiče >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << zemljotresa u Čileu, ne postoji opasnost od razornog, široko rasprostranjenog cunamija, saopšteno je iz Centra za upozorenja na cunami na Havajima. Međutim, zemljotresi ove snage ponekad mogu da izazovu lokalne cunamije koji mogu biti razorni duž obale, navodi Centar, a javljaju agencije.

Još nema podataka o eventualnim žrtvama ili šteti, ali komunikacije mobilnim telefonima su mestimično prekinute zbog zemljotresa.

U katastrofalnom zemljotresu snage 8,8 stepeni Rihterove skale, koji je u februaru prošle godine pogodio Čile i razorio mesta duž obale, poginule su stotine ljudi, a infrastruktura na jugu i u centralnim delovima zemlje bila je teško oštećena.
Pogledaj vesti o: Seizmološki Zavod Srbije

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Snažan zemljotres u Čileu

Izvor: Studio B, 03.Jan.2011

Čile je u nedelju uveče pogodio snažan zemljotres jačine 7,1 stepen po Rihteru i ljudi na obali u južnom delu zemlje su bežali na uzvišena mesta, ali je čileanska mornarica saopštila da nema pretnje od cunamija...Za sada nema izveštaja o šteti ili žrtvama, ali su prekinute neke telefonske...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.