Stotinu kuća za rušenje

Izvor: S media, 20.Nov.2010, 01:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stotinu kuća za rušenje

Drugostepena komisija za procenu objekata oštećenih u zemljotresu u Kraljevu do petka uveče je od pregledanih 385 individualnih kuća ocenila da 100 treba srušiti, a da 285 kuća može da bude sanirano.

Prvostepena komisija je obišla 11.344 objekta i za 1.551 uvtrdila da nisu bezbedni za upotrebu, saopšteno je na sastanku Štaba za vanredne situacije koji je održan u petak veče.

Dinkić najavio zapošljavanja

Vrtići u Kraljevu >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << počeće da rade u ponedeljak, ali van upotrebe su tri vrtića i 15 pripremnih predškolskih grupa neće raditi u matičnim objektima. Predškolska ustanova “Olga Jovičić” sačinila je raspored razmeštaja dece iz tih vrtića u bezbedne zgrade.

Tlo će se tresti i narednih godina

Zatvoreni su vrtići “Pčelica” u Pljakinom šancu, “Mladost” u naselju Moša Pijade i “Lane” u Mataruškoj banji.

Pripremne predškolske grupe neće raditi u školama “Svetozar Marković”, “Jovo Kursula”, “Dimitrije Tucovih” i “Braća Vilotijević” u gradu, kao ni u selima Sirča, Samaila, Mrsać, Vitanovac, Ratina, Šunmarice, Miločaj, Pečenog, Drakčići i Popovići.

(Tanjug)
Pogledaj vesti o: Seizmološki Zavod Srbije

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.