SNAŽAN ZEMLJOTRES U JAPANU

Izvor: Kurir, 13.Jun.2010, 13:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SNAŽAN ZEMLJOTRES U JAPANU

TOKIO - Snažan zemljotres jačine 6.2 Rihtera potresao je jutros severni Japan, a vlasti su saopštile da se u području ne očekuje cunami i da za sada nema podataka o povređenima i šteti.

Japanska meteorološka agencija javila je da je zemljotres, koji je regiju pogodio u popodnevnim satima po lokalnom vremenu, imao magnitudu od 6,2 stepeni Rihtera.

Epicentar zemljotresa bio je >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << nedaleko od obale regiona Hama-dori, oko 240 kilometara severno od Tokija.

Podrhtavanje tla moglo se osetiti u Tokiju i u nekoliko drugih oblasti.

Agencija nije izdala alarm za cunami. Tokijska elektrokompanija saopštila je da njihove dve nuklearne elektrane u regionu zemljotresa rade normalno, prenose agnecije.

Japan je jedna od zemalja sveta s najvećim brojem potresa. Zemljotres koji je 1995. pogodio grad Kobe imao je magnitudu 7,2 Rihterovih stepeni i uzrokovao je za smrt 6.400 ljudi.
Pogledaj vesti o: Seizmološki Zavod Srbije,   Cunami,   Cunami u Japanu,   Zemljotres u Japanu

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.