SLABIJI ZEMLJOTRES U PLUŽINAMA

Izvor: Kurir, 03.Dec.2010, 19:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SLABIJI ZEMLJOTRES U PLUŽINAMA

PODGORICA - Seizmološki zavod Crne Gore registrovao je jutros oko sedam sati zemljotres manje jačine sa epicentrom sedam kilometara južno od Plužina, na severu zemlje. Jačina zemljotresa u hipocentru iznosila je 2,9 jedinica Rihterove skale, što odgovara

PODGORICA - Seizmološki zavod Crne Gore registrovao je jutros oko sedam sati zemljotres >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << manje jačine sa epicentrom sedam kilometara južno od Plužina, na severu zemlje.

Jačina zemljotresa u hipocentru iznosila je 2,9 jedinica Rihterove skale, što odgovara epicentralnom intenzitetu od četiri do pet stepeni Merkalijeve skale. Žariste zemljotresa locirano je na dubini od šest kilometara.

Zemljotres ove jačine nije mogao izazvati materijalnu štetu u epicentralnom području.
Pogledaj vesti o: Seizmološki Zavod Srbije

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Dva manja zemljotresa zabilježena u Hercegovini

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 04.Dec.2010, 11:01

Evropski mediteranski seizmološki centar zabilježio je u petak uvečer dva potresa na području Hercegovine. Prvi potres magnitude 2,4 po Richterovoj skali zabilježen je u 18.42 sati u istočnoj Hercegovini, s epicentrom 10 kilometara jugoistočno od Gacka, dok je drugi potres magnitude 2,9 po Richterovoj...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.