Izvor: Blic, Tanjug, 09.Apr.2009, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potraga za preživelima do nedelje

U italijanskom regionu Abruco juče ujutru zabeležen je novi zemljotres, nešto slabijeg intenziteta od potresa jačine 5,3 stepena Rihterove skale koji je u utorak uveče odneo nove živote povećavši broj žrtava na 281 poginulih i 1.179 ranjenih.

Spasioci su juče u gradu Akvila, 42 sata nakon prvog udarnog potresa, uspeli da iz ruševina izvuku Eleonoru Kalezini, 20-godišnju studentkinju iz Mondaina kod Riminija. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Roberto Maroni, ministar policije, kazao je da će potraga za preživelima biti obustavljena u nedelju.

Kalezinijevu su spasli vatrogasci koji iz Venecije koji su došli u Akvilu, prestonicu regiona Abruco, kako bi pomogli kolegama koji od noći između nedelje i ponedeljka neprekidno rade na izvlačenju preživelih. Devojka je bila u svesnom stanju, a život su joj sačuvali betonski armirani stubovi koji su prilikom obrušavanja petospratne zgrade u kojoj je živela pali jedan na drugi i tako je učinili bezbednom i pored novih potresa koji su usledili. Studentkinji je nakon izvlačenja konstatovan prelom ruke i kontuzija noge koja je bila zaglavljena ispod velikog komada betona, a nakon spašavanja je helikopterom prebačena u bolnicu u Teramanu.

U pogođeno podru­čje danas bi trebalo da do­đe Đorđo Napolitano, predsednik Italije, a posetu je najavio i papa Benedikt XVI. U Italiji će biti proglašen dan žalosti.
Pogledaj vesti o: Seizmološki Zavod Srbije

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.