SEAT imao najbolju godinu u istoriji

Izvor: B92, 20.Mar.2019, 19:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SEAT imao najbolju godinu u istoriji

Španski član Volkswagen Grupe, kompanija SEAT ostvarila je u prošloj, 2018. godini najbolje finansijske planove u svojoj skoro 70 godina dugoj istoriji.

SEAT je u 2018. poevćao operativnu dobit za 33,4 odsto dostigavši rekord od 254 miliona evra.

Prema rezultatima koje je predstavila >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << VW Grupa, SEAT je zaključio godinu sa prometom od 10,2 milijardi evra što je 3,1% više nego u 2017.

Rekordni rezultati su ostvareni zahvaljujući skoku prodaje od 10,5% u odnosu na prethodnu godinu. SEAT je tokom 2018. isporučio 517.600 vozila

Krosover Arona je posebno uticala na skok prodaje, već u svojoj prvoj punoj marketinškoj godini je isporučeno 100.000 primeraka ovog kompaktnog SUV-a, koji je treći najprodavaniji model i stub kompanije uz Ibizu, Leon i Atecu.

"Prvi ciklus obnove našeg portfelja završili smo lansiranjem Tarraca, a uskoro ćemo započeti drugu fazu s ambicijom da budemo glavni igrači na području elektrifikacije, povezivanja i deljenja automobila", rekao je direktor kompanije Luka de Meo.

SEAT je posebno ponosan na rast popularnosti na najvećim evropskim tržištima poput Nemačke i Velike Britanije gde je dostigao rekordne prodajne rezultate, a sve je popularniji i u Austriji, Švajcarskoj i Izraelu.

Španski brend je u istom ritmu nastavio i u 2019, pa je u prvom kvartalu ove godine zabeležio rekordnu prodaju od 88.900 vozila, što je za 12,8% više nego u istom periodu 2018.

SEAT pravi svoje modele u pogonima u matičnom Morotelju (30 km od Barselone), Kvasiniju i Mladoj Boleslavi u Češkoj, Polmeli u Portugalu, Bratislavi u Slovačkoj te nemačkom Volfsburgu gde se pravi poslednji model Terraco.

Pozitivni poslovni rezultati kompanije su naravno doneli boljitak i zaposlenima čiji je bonus povećan za skoro 50%.

Treću godinu zaredom, na osnovu kolektivnog ugovora iz 2016, zaposleni u SEAT će dobiti isplatu raspodele dobiti za ostvarene rezultate.

U ovoj godini kompanija će zahvaljujući povećanoj operativnoj dobiti isplatiti svakom zaposleniku po 1.068 evra bruto, što je za 49,2% više nego prošle godine.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SEAT imao najbolju godinu u istoriji

Izvor: Nezavisne Novine, 20.Mar.2019

Španski član Volkswagen Grupe, kompanija SEAT ostvarila je u prošloj, 2018. godini najbolje finansijske planove u svojoj skoro 70 godina dugoj istoriji.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.