Milošević: Kao za vreme sankcija

Izvor: Sportske.net, 11.Jul.2015, 16:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milošević: "Kao za vreme sankcija"

Jedan od potpredsednika Fudbalskog saveza Srbije Savo Milošević poručio je da ga odluka Suda u Lozani podseća na vreme sankcija kada su rezultati takođe bili kreirani van terena.

Čelnici Fudbalskog saveza Srbije oglasili su se povodom presude Međunarodnog suda za sportsku arbitražu u Lozani kojom je preinačena ranija odluka UEFA po pitanju dešavanja na utakmici Srbije i Albanije odigrane u Beogradu.

Tokom dana svoj stav su izneli predsednik i generalni >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << sekretar Fudbalskog saveza Srbije a svoje mišljenje izrazio je i bivši jugoslovenski reprezentativac Savo Milošević koji obavlja potpredsedničku funkciju u srpskoj kući fudbala.

"Odluka Suda u Lozani definitivno ima političku konotaciju i samim tim u meni izaziva zgražavanje i revolt. Jasno mi je da taj bes pojačava i sve ono kroz šta sam prošao u igračkoj karijeri, kada smo moji klupski i reprezentativni drugovi i ja, bili izloženi političkim sankcijama i nepravdi onih kojima je sport bio samo mehanizam za pritiske i ucene" rekao je Milošević.

Nekadašnji reprezentativac dodao je da se u istoj poziciji sada nalaze srpski reprezentativci koji bi prihvatili poraz na terenu ali ne i onaj koji se nameće na sudovima.

"Ne govorim o fudbalskom kvalitetu, samo želim da on bude izražen kroz veštinu igranja, a ne lobiranja. Lakše je podneti sportski poraz na terenu, nego političku pobedu na sudu. Mi smo takmičari i neka nam dozvole da to stvarno i budemo" istakao je Milošević.

Podsećamo da je CAS dodelio Albaniji trijumf nad Srbijom i tri boda iz duela koji nije odigran zbog incidenata koji su se dogodili nakon albanske provokacije.
Pogledaj vesti o: Utakmica Srbija Albanija,   Mišljenje međunarodnog suda

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.