Izvor: PRObjave.com, 25.Maj.2011, 07:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Volonterska akcija u Pančevu: uređenje Goranskog parka

Pokret gorana i centar volontera Pančevo uz podršku volontera Erste Banke i volontera nekoliko lokalnih društveno odgovornih preduzeća u subotu 28. maja organizuju prvu fazu uređenja Goranskog parka kod železničke stanice Varoš u Pančevu. Akcijom se predviđa uređenje betonskih zastora, farbanje dečjeg mobilijara, čišćenje travnih površina, popravka klupa, klackalica i ljuljaški i postavljanje stubnih korpi za otpad.
Goranski park je podignut sedamdesetih godina prošlog veka. Podigli su ih tadašnji aktivisti Pokreta gorana Pančeva. "Proteklih godina, iz veoma različitih razloga, Goranski park je prepušten zubu vremena. U saradnji da javnim komunalnim preduzećima pančevački gorani su vratili staranje nad ovim parkom. U prvoj fazi uređenja parka dobićemo površine koje su pogodne za šetnju, odmor i rekreaciju, a kroz naredne volonterske akcije očekujemo da Goranski park, koji ima veoma bogatu i raznovrsnu floru, postane i edukativni poligon za tri škole u okruženju", izjavila je prof. mr Ljiljana Konevski, predsednica Pokreta gorana Pančevo.
Volontiranje je deo strateške orijentacije Erste Banke i njenih zaposlenih da i na taj način pomognu razvoju zajednice u kojoj posluju. Zaposleni Erste Banke su tokom prethodne tri godine učestvovali u više od 15 volonterskih akcija, na teritorijama Vršca, Obedske bare, Čačka, Bečeja, Zrenjanina, Niša, Kragujevca, Beograda, Bačke Palanke, Kraljeva i Sremskih Karlovaca.
Erste Bank a.d. Novi Sad
Bulevar Milutina Milankovića 11b
11070 Beograd-Novi Beograd
Tel: +381 (0) 11 201 5010
Web: www.erstebank.rs

Nastavak na PRObjave.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta PRObjave.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta PRObjave.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.