Izvor: PRObjave.com, 17.Apr.2010, 04:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trka Oko Beograda - Delta tur u organizaciji OBK Beograda

Bicklistički klub OBK Beograd organizovaće u subotu 17. aprila u dve etape tradicionalnu 34. trku "Oko Beograda - Delta tur" za masterse, mlađe kadete, kadete, juniore i elitu.

Prva etapa startuje u 10 časova sa Trga republike i voziće se na stazi do vrha Avle (18 kilometra). Mogu da startuju mlađi kadeti, kadeti, juniori i elita kao i mastersti. Etapa će se voziti kao "Trofej neznanog junaka" a mastersima je ovo trka za ligu.

Druga etapa startuje od 12,30 časova takođe sa Trga republike i voziće se preko Pančeva, Kovina, Smedereva do tržnog centra u Rakovici. Dužina staze je 110 kilometra a cilj se očekuje oko 15,30 časova. U ovoj etapi pravo da startuju imaju samo juniori i elita i bodovaće se za "Biciklistički ligu Srbije" za ove kategorije.

Prošle godine u generalnom plasmanu trijufmovao je balkanski prvak iz 2007. Dragan Spasić iz niškog Železničara MBN. On je u prvoj etapi do vrha Avale bio drugi iza druga iz ekipe Aleksandra Dukičća. U drugoj etapi je Spasić pobedio i ispred Ivana Stevića iz beogradaskog Partizana i osvojio lovor u generalnom plasmanu. Najbolji junior u prvoj etapi (ujedno i kadet) bio je Aleksa Veličković iz aranđelovačke Šumadije, dok je u drugoj etapi najbolji omladinac bio Dejan Marić iz beogradskog Partizana koji ove godine nosi majicu niškog Železničara MBN.

- Nama je svaka domaća manifestacija dragocena da popunimo program jer smo odlaske na trke u instranstvo, zbog teške finansijske situacije u BSS, sveli na minimum – komentar je selektora Radiše Čubrića, koji je i šef struke u kraljevačkom Metalcu i dovodi u Beograd sedam seniora, tri juniora i po dva kadeta i mlađa kadeta.- Okupiće se naši najbolji vozači, dolazi i Nebojša Jovanović profesionalac u praškoj Sparti i biće uzbudljivo, posebno u drugoj etapi koja će se bodovati za ligu. Posle trke grupa starijih vozačla ostaće u Beogradu i u nedelju 18. aprila organizovaću jak trening od šest časova. Biće to prilika i da porazgovaram sa reprezentativcima o programu jer nas čeka, krajem meseca, trka "Banjaluka – Beograd" za svetske bodove!

U prvoj trci Lige Srbije u Kovilju slavio je Ivan Stević i poveo u generalnom plasmanu za elitu. Marko Danilović iz čačanskog Borca je pobedio u juniorskoj konkurenciji.
Biciklistički savez Srbije
Terazije 35
11000 Beograd
Tel: +381 (0)11 32 34 616
Email: office@bss.rs
Web: www.bss.rs

Nastavak na PRObjave.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta PRObjave.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta PRObjave.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.