Izvor: PRObjave.com, 28.Sep.2009, 15:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predstavljanje pripremne studije Mikelanđelove slike Tondo Doni

Međutim, zahvaljujući intervenciji Italijanskog instituta za kulturu, Fondacija Kaza Buonaroti koja brine o bogatoj Mikelanđelovoj autografskoj zaostavštini, odobrila je pozajmicu dva crteža, koji su među najznačajnijima u kolekciji, Bogorodica i studija Deteta za delo Tondo Doni.
Kada je reč o crtežu Bogorodice radi se o veoma neuobičajenoj i prestižnoj pozajmici dela koje je po jednoglasnoj oceni kritike jedno od najboljih i veoma malobrojnih koje je kao svojeručni Mikelanđelov crtež glave sačuvano u integralnoj verziji.
Koncept i organizacija: Contemporanea Progetti iz Firence, u saradnji sa Fondacijom Kaza Buonaroti. Sponzor projekta je Banka Intesa, Beograd.
Italijanski institut za kulturu u Beogradu
Kneza Miloša 56
11000 Beograd
Tel: 381 11 3629 356
Fax: 381 11 3621 411
Email: iicbelgrado@esteri.it
Web: www.iicbelgrado.esteri.it

Nastavak na PRObjave.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta PRObjave.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta PRObjave.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.