Poziv vojvođanskim lokalnim samoupravama za učešće u programu VIP Fonda - Misli ...

Izvor: PRObjave.com, 19.Jan.2015, 13:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poziv vojvođanskim lokalnim samoupravama za učešće u programu VIP Fonda - "Misli ...

Cilj programa "Misli globalno - privlači lokalno" je da lokalne samouprave usvoje strategije i alate koji će im pružiti mogućnost da dođu u fokus većem broju potencijalnih investitora, kao i da prezentacije o njihovim investicionim potencijalima izgledaju profesionalno i nose sve relevantne informacije za investitore.
Danas nije dovoljno imati lokaciju za investiranje, ma koliko ona bila dobro pozicionirana, infrastrukturno opremljena, bogata resursima, iskustvom i obučenom radnom snagom. Puno zemalja, regiona, gradova, mesta i mikrolokacija nude odlične, a slične uslove za investiranje. Vojvodini su konkurenti brojni regioni, opštinama su konkurencija opštine u geografski, ekonomski i kulturološki udaljenim državama, a radnim zonama su konkurencije hiljade radnih zona, samo u Evropi. I sve su one na Internetu. Ali, tu su i potencijalni investitori. Istraživanja su pokazala da više od 90% biznis lidera koristi Internet za informisanje i da oko 80% njih putem Interneta dolazi do informacija o poslovnim mogućnostima.
Imajući sve ovo u vidu, VIP Fond je odlučio da ovaj projekat radi u saradnji sa svim opštinama koje se prijave, te da kroz radionice i direktnu saradnju zajedno dobijemo sledeće:
Savremenu Power Point prezentaciju o investicionim potencijalima lokalne samouprave Stranicu „Invest In" na sajtu lokalne samouprave, koja će sadržati sve relevantne informacije za potencijalne investitore Profile lokalnih samouprava na društvenim mrežama koje su se pokazale kao najbolje za poslovnu promociju i preporuke kako da se ti profili vode VIP Fond će na svom sajtu postaviti i posebnu stranicu na kojoj će biti predstavljene prezentacije lokalnih samouprava koje budu učestvovale u projektu i veza sa njihovim veb sajtovima. Ceo projekat pratiće i kampanje u medijima i na društvenim mrežama sa ciljem promocije investicionih potencijala lokalnih samouprava koje budu učestvovale u projektu.
Pozivamo sve vojvođanske opštine da se prijave i aktivno učestvuju u ovom programu kako bismo svi zajedno bili još efikasniji u privlačenju stranih direktnih investicija.
Zainteresovane lokalne samouprave mogu da se prijave najkasnije do 31.01.2015. godine, na e-mail zivko.planic@vip.org.rs.
Kada vaše prijave budu stigle, VIP Fond će definisati vremenski period za realizaciju programa.
Fond za podršku investicija u Vojvodini - VIP
Narodnog fronta 23d
21000 Novi Sad
Tel: 021 472 32 40
Fax: 021 472 19 21
Email: office@vip.org.rs
Web: www.vip.org.rs
Kontakt:
Vlastimira Stanković-Ruškuc
Funkcija: savetnica za PR
Email: vlastimira.stankovic@vip.org.rs

Nastavak na PRObjave.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta PRObjave.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta PRObjave.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.