Izvor: PRObjave.com, 06.Sep.2009, 01:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PitchWise - Festival ženske umetnosti

Festival PitchWise postoji od 2006. godine Ove godine Fondacija CURE u saradnji sa Francuskim kulturnim centrom Banja Luka festival se prvi put organizuje u Banjaluci.
Podršku organizovanju festivala u Banjoj Luci, dao je i Gender centar Vlade RS ističući da je ovakav festival veoma značajan događaj koji će uveliko doprineti ženskom stvaralaštvu u kulturi i umetnosti.
Glavni cilj PitchWise festivala kao ideje i zajednice ljudi koji rade za jednakost polova jeste činiti promene u društvu kroz angažovanu umetnost, kao i transformisati kulturu nasilja u kulturu mira, te prevazilazenje stereotipa i pretpostavki o feministkinjama kao čudakinjama. Uz to slavi raznolikost među nama.
Ulaz na sve događaje je besplatan, a program posebno preporučujemo mladim ljudima srednjoškolskog uzrasta.
KULporter

Banja Luka
Web: www.kulporter.com

Nastavak na PRObjave.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta PRObjave.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta PRObjave.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.