Novogodišnja odluka: Trčanje - četiri mjeseca kasnije

Izvor: PRObjave.com, 20.Apr.2016, 15:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novogodišnja odluka: Trčanje - četiri mjeseca kasnije

U sklopu akcije Coca-Cola Bloggers Network Adria blogerka Matt Marenić je napisala tekst:
Novogodišnja odluka: Trčanje - četiri mjeseca kasnije Da bi započeli s ovom pričom, prvo moramo malo otići u prošlost. Ne tako daleko, točnije nešto malo više od četiri mjeseca, pred kraj prosinca.
Prosinac je osim po slavlju, djedu Mrazu i ostalim šarenim likovima poznat i po tome što svi mi volimo raditi neki rezime toga što nam se dobro i manje dobro dogodilo tijekom godine. Uvijek se svega tu nađe na tome popisu. Dok neki vole taj popis predočiti na papir u dvije kolone, ja ga više volim imati onako mentalno.
Pored popisa kojim radim rezime godine na odlasku, radim i na drugom (također mentalnom) popisu odluka koje ću napraviti u narednoj godini. Taj popis nikada nije dug i uvijek se svodi na dvije iste odluke:
nastaviti s trčanjem te pokušati biti još aktivniji i pokušati zaraditi više para. Nekima se možda ove odluke mogu činiti bezvrijednima, ali meni su postale dobar način da preko njih posložim ostale stvari u životu.
Sada se cijela priča vrača u sadašnje vrijeme, u travanj. Prošlo je četiri mjeseca od novogodišnjih odluka a neke od njih su se počele ostvarivati ili barem postoji neka naznaka da se ostvaruju.
Odluke koje se držim i dalje, barem tri puta ne tjedan je trčanje. Ono što sam pronašao u trčanju, da je to odličan način da dovedem svoje mentalno i fizičko stanje u neki balans. Nakon cjelodnevnog sjedenja, jedenja gluposti iz pekare, nema ništa bolje nego obuči tenisice i otrčati svoju rutu. Kasnije si sretan što te ništa ne boli, ostavio se iza sebe određene kilometre, a tijelo i glava se napunilo pozitivnom energijom.
U našim užurbanim životima, sve je popularnije da se za trčanje koristi traka i slični uređaji. Ja nisam njihov ljubitelj i uvijek ću prije preporučiti da se ide van trčati.
Zašto? Traka za trčanje se nalazi u zatvorenom prostoru koji je obično klimatiziran. To je opet kao da smo na radnom mjestu, samo smo aktivni. Kada izađemo van i osjetimo zrak, sunce i koristimo svoja osjetila, postajemo dio prirode i tako se punimo i mentalno i fizički. Ovo nije neko pametovanje, nego je jednostavno tako. Zato je važno da smo vani na otvorenom i krećemo se.
Jedan od pametnih savjeta koji su i meni dani kada sam počeo trčati je da idem polako i postupno povećavam kilometražu. Nije potrebno odmah pretrčati 1,5 ili 10 kilometara. Kreneš i kada ti tijelo kaže da više ne ide nakratko zastaneš i dalje lagano hodaš. Sljedeći puta par metara više i za tren će padati dužine. Treba biti uporan i ne odustajati.
Ovo je samo deo teksta. Ceo tekst možete pročitati na https://mattmarenic.com/novogodi%C5%A1nja-odluka-tr%C4%8Danje-%C4%8Detiri-mjeseca-kasnije-f6065023b82e#.bh3f87lk7
Bloggers Network
Rajka Mamuzića 6
21000 Novi Sad
Email: kontakt@bloggersnetwork.org.rs
Web: www.bloggersnetwork.org.rs

Nastavak na PRObjave.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta PRObjave.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta PRObjave.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.