Izvor: PRObjave.com, 01.Sep.2009, 17:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Konkurs za socijalno angažovane radove

U trenutku duboke krize ekonomije i ideologije sistema liberalnog kapitalizma, smatramo da je u oblasti kulture potrebno izgraditi najširi front svih progresivnih stvaralaca kako bi se otvorila pitanja i pokrenule teme koje su godinama bile sistematski zaobilažene, razvodnjavane i suzbijane. Današnja kulturna produkcija, vođena logikom kapitalističkog tržišta, mahom ima samo jedan cilj – zgrtanje profita često praćeno degradacijom kvaliteta. Većina studentskih i omladinskih umetničkih radova i kulturnih događaja svodi se na promovisanje organizatora i proširivanje njihovog curriculum vitae kako bi se što bolje prodali na tržištu kulture. Mladi stvaraoci se brzo ukalupljuju u propadajući svet ponude i potražnje, i čini se kao da niko više nije zainteresovan za umetnost u službi progresivne društvene kritike ili za stanje u kome se društvo nalazi i smer u kome se društvo kreće.
U takvim okolnostima, Programski savet Centra za liberterske studije ponovo raspisuje konkurs za socijalno angažovane radove. U izbor ulaze radovi u bilo kojoj formi i žanru pisane reči. U izbor takođe ulaze crteži i grafike. Konkurs je otvoren do 1. oktobra 2009, a izabrani radovi biće objavljeni u okviru zbirke socijalno angažovanih radova. Svi autori i autorke čiji radovi budu štampani dobiće po tri primerka zbirke.
Centar za liberterske studije

Beograd
Tel: 064/274-8253
Email: cls@inicijativa.org
Web: www.inicijativa.org

Nastavak na PRObjave.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta PRObjave.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta PRObjave.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.