Izvor: PRObjave.com, 24.Okt.2012, 15:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Erste Banka izdaje dvogodišnje dinarske obveznice

Erste Bank a.d. Novi Sad je objavila javnu ponudu pravnim i fizičkim licima za kupovinu Prve emisije dugoročnih dinarskih korporativnih obveznica Banke. Obveznice će biti izdate po nominalnoj vrednosti od 10 hiljada dinara, sa rokom dospeća od dve godine (731 dan). Ukupno će biti ponuđeno obveznica u vrednosti 2,1 milijardi dinara. Kamatna stopa je fiksna i iznosi 15% nominalno, a 15,87% efektivno.
"Erste Banka se odlučila na ovaj korak kako bi proširila spektar svojih izvora finansiranja. Prikupljena sredstva će biti iskorišćena za svrhe kreditiranja prvenstveno stanovništva, ali i privrede, a očekujemo da će ponuđeni uslovi izazvati veliko interesovanje investitora. Ponosni smo što smo prva banka u Srbiji koja izdaje sopstvene obveznice putem javne ponude, kao i što će se prodaja obaviti aukcijom na primarnom segmentu regulisanog tržišta Beogradske berze, što je takođe novitet. Verujemo da ćemo ovim potezima doprineti dinarizaciji srpskog finansijskog sistema, proširiti lepezu obveznica kojima se trguje na Beogradskoj berzi i time pospešiti trgovanje na domaćim tržištima kapitala", izjavio je Slavko Carić, predsednik Izvršnog odbora Erste Banke.
Prospekt izdanja je objavljen na internet stranicama Erste Banke (www.erstebank.rs). Aukcija će biti obavljena 6. novembra 2012. godine. Obveznice će biti registrovane u elektronskom sistemu Centralnog registra na emisionom računu izdavaoca i vlasničkim računima zakonitih imaoca.
Sekundarno trgovanje obveznicama biće moguće na regulisanom tržištu Beogradske berze i na OTC tržištu.
Erste Banka je u 2011. godini ostvarila najbolji poslovni rezultat otkako posluje u Srbiji, a u 2012. nastavila da pruža podršku stanovništvu i privredi prilikom ostvarivanja njihovih finansijskih ciljeva i potreba i poboljšava svoje poslovne rezultate. Principi poslovanja koji podrazumevaju fokus na stalno poboljšavanje usluge klijentima, konstantno unapređivanje unutrašnje organizacije i efikasnosti te razvijenu politiku upravljanja rizicima, osnova su poslovanja Banke i ubuduće.
Erste Banka je najstarija finansijska institucija u zemlji, osnovana 1864. godine kao Novosadska štedionica. Deo je Erste Grupe, jedne od vodećih grupacija u regionu, osnovane 1819. kao prva štedionica u Austriji.
Erste Bank a.d. Novi Sad
Bulevar Milutina Milankovića 11b
11070 Beograd-Novi Beograd
Tel: +381 (0) 11 201 5010
Web: www.erstebank.rs

Nastavak na PRObjave.com...






Povezane vesti

Pajtić: RBV biće dokapitalizovana

Izvor: B92, 25.Okt.2012, 14:56

Novi Sad -- Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić izjavio je da će Skupština Vojvodine prihvatiti predlog da se emituju obveznice u vrednosti 15 milijardi dinara...Tim obveznicama će biti dokapitalizovana Razvojna banka Vojvodine (RBV)...Pajtić je rekao da emitovanje obveznica od 15 milijardi...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta PRObjave.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta PRObjave.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.