7 trikova za mame, kako da reciklirate i uštedite

Izvor: PRObjave.com, 07.Dec.2016, 14:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

7 trikova za mame, kako da reciklirate i uštedite

U sklopu akcije Coca-Cola Bloggers Network Adria blogerka Angelina Radulović je napisala tekst:
7 trikova za mame, kako da reciklirate i uštedite Jedna od stvari koja nam je jako važna i smatramo je delom kućnog vaspitanja je učenje da je smeću mesto samo i iskjučivo u kanti, da se u prirodu baca samo ono što je organsko i može da se raspadne i da sve u prirodi pravi krug, a da je naše da doprinesemo da se taj krug održi. Ne samo zato što smo lepo vaspitani, več i da bi imali gde da živimo.
Kao roditelj, mnogo puta sam se uverila u onu staru roditeljsku – dete ne sluša šta pričaš, dete gleda šta radiš. Nema moćnijeg načina da utičete na decu, nego da im pokažete primerom.I tako mi našoj deci pričamo, pričamo, pričamo, pa onda to i pokažemo. I vrlo, vrlo pazimo da ne bude da jedno pričamo da drugo radimo (dobro, omaklo se nekoliko puta da uveče umorni navalimo na slatkiše zamišljajući šta bi nam rekli kada bi nas videli kako se sladimo).
Reciklaža kao koristan životni koncept A recikliranje nije samo naša težnja da očuvamo planetu i postanemo ekološki svesni. Kao mame, mi svakodnevno recikliramo. Postajemo štaviše – majstori reciklaže. I nije stvar (uvek) samo u uštedi i tome da se kao dobre kućne računovođe postaramo da svaki dinar bude potrošen pametno. Tako najbolje učimo decu – primerom.1
Recikliramo ideje za igru, jer nam je ponestalo novih. Recikliramo jučerašnji krompir pire u ukusne valjuške Reciklliramo sekinu majicu u haljinicu mlađe sestre. Teglice od kašica za bebe postaju teglice za kuhinjske začine. Krpimo, zbrajamo, smišljamo i snalazimo se. Kako bi uštedeli. Kako bi ih naučili. Zato sa vama danas delim neke “trikove” (ah kako volim tu lepu, pomalo izlizanu reč, koja čini da se sve mi osećamo pomalo kao mađioničari) kako da upotrebite stare stvari i udahnete im novi život:
Ne bacajte hranu! Jedna od stvari kojih se zaista užasavam je bacanje hrane i verujem da je mojoj deci strašno zamorno kada im iznova govorim o mnogo gladne dece koja nemaju nijedan pristojan obrok na dan, dok mi bacamo hranu. Trudim se da spremam optimalne količine hrane i da što manje bacam. Zato često “ recikliram” obroke, kako bih bacanje hrane svela na minimum.
Trudim se da što bolje isplaniram obroke, kako bih maksimalno iskoristila namirnice koje imam, ili idem u kupovinu imajući u vidu šta ću sve spremati Imam čitav odeljak u svesci s receptima sa jelima od starog hleba (i podeliću ih s vama ako želite) Ako se meso ne pojede danas, sutra od piletine ili govedine napravim salatu Od krompir pirea preostalog od ručka sledeći dan pravim divne krokete od krompira ili knedle sa šljivama Ovo je samo deo teksta. Ceo tekst možete pročitati na www.maminsvet.net/2016/11/25/7-trikova-za-mame-kako-da-reciklirate-ustedite/
Bloggers Network
Rajka Mamuzića 6
21000 Novi Sad
Email: kontakt@bloggersnetwork.org.rs
Web: www.bloggersnetwork.org.rs

Nastavak na PRObjave.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta PRObjave.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta PRObjave.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.