Velika cenovna konkurencija na tržištu tableta

Izvor: ITsvet.com, 09.Feb.2014, 13:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Velika cenovna konkurencija na tržištu tableta

Cenovna konkurencija na globalnom tržištu tablet računara postaće još oštrija u toku ove godine, što će dodatno smanjiti prihode koje ostvaruju proizvođači ali će na isti način sa tržišta biti oterani nepoznati proizvođači ovih uređaja na teritoriji Kine. Budući da su tržišta SAD i Evrope postala zasićena te da je potražnja na ovim tržištima usporila, Samsung Electronics okrenuo se drugačijoj strategiji koja podrazumeva agresivniju cenovnu politiku, dok su se drugi proizvođači, kao što su Google, Amazon, Hewlett-Packard, Lenovo, Acer i Asustek Computer odlučili za 7“ modele po promotivnim cenama.

Nastavak na ITsvet.com...






Povezane vesti

Google će predstaviti 8-inčni Nexus tablet

Izvor: ITsvet.com, 10.Feb.2014, 12:04

Google radi na razvoju Nexus tableta koji će posedovati 8“ ekran a sa ciljem da se izbegne konkurencija sa segmentom 7“ uređaja. Ovaj model bi na tržištu trebalo da se pojavi negde do kraja aprila pri čemu Google očekuje na inicijalnu isporuku oko 2 miliona jedinica. Google sarađuje sa Asustek...

Nastavak na ITsvet.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta ITsvet.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta ITsvet.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.