Prvi Galaxy sa 4.500 mAh baterijom, ekranom od 6.7 inča

Izvor: Mondo, 03.Apr.2019, 09:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prvi Galaxy sa 4.500 mAh baterijom, ekranom od 6.7 inča

Predstavljen Samsung Galaxy A70, prvi Galaxy telefon, koji ima gigantski ekran, gigantsku bateriju i skener otiska prsta u ekranu.

Nakon Galaxy A50 i Galaxy A30 telefona, koji će uskoro biti u prodaji u Srbiji i regionu, Samsung nastavlja premijere iz Galaxy A serije, novim modelom - Galaxy A70.

Uređaj ima elegantan dizajn i stiže sa velikim Infinity ekranom, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << postavljenim od ivice do ivice, sa unapređenom trostrukom kamerom, moćnijom baterijom i mogućnostima za bolje povezivanje.

Kompanija Samsung Electronics predstavila je Galaxy A70, najnoviji pametni telefon u popularnoj Galaxy A seriji. Najnoviji pametni telefon kompanije Samsung dizajniran je za zaljubljenike u digitalni svet, koji žele da fotografišu, povežu se i podele svaki važni trenutak u svom životu.

Ovaj model, koji će se uskoro prodavati i u Srbiji i regionu, biće premijerno prikazan na Galaxy A događaju 10. aprila istovremeno na tri kontinenta - Evropi, Aziji i Americi.

Prvi Galaxy A sa ekranom od 6.7 inča (17 centimetara)

Sa Infinity-U beskonačnim ekranom od 6,7 inča, najvećim ekranom do sada u Galaxy A seriji, Galaxy A70 pruža bolji pregled i način interakcije sa telefonom, uz maksimalnu upotrebu ekrana od ivice do ivice. Uređaj ima elegantan i ergonomski dizajn i odnos stranica 20:9, za lako držanje u ruci.

Dostupan u četiri boje - plavoj, crnoj, beloj, kao i aktuelnoj, trendi koralnoj boj i dolazi sa elegantnim efektom prizme, koji prikazuje smenjujuće nijanse u zavisnosti od pravca osvetljenja i refleksije svetlosti. Ekran je Super AMOLED tipa, unapređene Full HD rezolucije i zaštićen od grebanja i prljanja.

Novi tip trostruke kamere

Unapređena trostruka kamera uređaja Galaxy A70 dolazi sa super visokom rezolucijom od 32 MPx na prednjem i zadnjem objektivu, za snimanje jasnijih i boljih fotografija. Dodatni, teći tzv. dubinski objektiv nudi mogućnost podešavanja dubine polja, kako bi korisnik fotografiju izoštrio pre, ali i nakon snimanja, uz mogućnost odabira onoga što treba biti naglašeno na  fotografiji.

Pročitajte i ovo: Najjača fora za Galaxy telefone, koju smo skoro videli

U kombinaciji sa ultraširokim objektivom od 8 MPx, korisnici mogu da naprave fotografije, koje odražavaju isti ugao gledanja kao i ljudsko oko.

Koristeći funkciju prepoznavanja scene ovog uređaja, može se iskoristiti maksimum svakog kadra. Ova funkcija može da prepozna i intuitivno poboljša do 20 scena, naglašavajući najbolje u onome što “vidi“. Uz pomoć funkcije otkrivanja nesavršenosti, automatski se identifikuju nedostaci, što doprinosi stvaranju boljih fotografija.

Najveća baterija dosad na Galaxy telefonu

Galaxy A70 dolazi sa većom i moćnijom baterijom od čak 4.500 mAh. Uz ovakvu bateriju moguće je celodnevno deljenje sadržaja, strimovanje videa ili YouTube gledanje, kao i usputno igranje igara.

Uređaj, takođe ima i super brzo punjenje na 25 vati (W), čineći tako ovaj Galaxy jednim od najnaprednijih dosad u celoj popularnoj liniji Samsung telefona.

Lakše i sigurnije povezivanje

Novo intuitivno pozicioniranje skenera otiska prsta na ekranu Galaxy A70 telefona čini kontrolu pristupa telefonu lakšom nego ikad, što mnogo pojednostavljuje korisničko iskustvo, jer korisnik ne mora da menja način na koji drži telefon. U kombinaciji sa funkcijom Samsung Pass, moguće je brže i sigurnije prijavljivanje na internet sajtove i aplikacije pomoću biometrijske autentifikacije.

Ne brinite zbog gigantskog ekrana od 6.7 inča, jer je po merama kućišta Galaxy A70 vrlo sličan modelu Galaxy A7 (2018) i Galaxy Note 9 telefonu.

MONOD MobIT

Ovakvu lakoću i jednostavnost omogućava Samsung Knox, platforma za bezbednost kompanije Samsung čiji standardi odgovaraju vojnim standardima, a koja je dizajnirana da zaštiti uređaj od čipseta do softvera.

Telefon je moguće otključati pogledom, a u opcijama se nalazi i mogućnost korišćenja više naloga na istoj aplikaciji - Viber, Messenger, WhatsApp, Facebook… - kao i mogućnost zaključavanja sadržaja u poseban folder, koji je zaštićen lozinkom ili skeniranjem otiska prsta.

Galaxy nasleđe

Galaxy A70 stiže sa Samsung One UI platformom. Dizajnirana da unapredi korisničko iskustvo za Galaxy uređaje, One UI platforma donosi lakše, jednostavnije i pametnije interakcije uključujući funkciju jednom rukom (One Handed Navigation). Funkcija doprinosi jednostavnijoj upotrebi uređaja dovodeći kontrole bliže samom palcu, u dometu jedne ruke.

Za što bolje iskustvo korišćenja, korisnici mogu da uključe noćni program rada na One UI platformi čime prilagođavaju ekran za gledanje noću. Uz pomoć funkcije App Timer, koja pokazuje koliko dugo koje aplikacije koriste ekran, korisnici mogu sebi da omoguće više kontrole nad vremenom provedenim sa telefonom.

Uz to, Galaxy A70 stiže i Samsung Health, Bixby i drugim funkcijama.

Foto: MONDO portal / Samsung

Dodatne informacije o Galaxy A uređajima stižu 10. aprila na A Galaxy događaju i to na tri različita kontinenta. Tada ćemo saznati i cenu ovog zanimljivog telefona i nadamo se da se Samsung neće preceniti, jer na taj način Galaxy A70 ne bi imao smisla, a smatramo da je ovo uređaj, koji bi trebalo da nađe put do što većeg broja korisnika.

Samsung Galaxy A70 Specifikacije:

- Ekran: 6.7 inča (17 centimetara), Super AMOLED, 1.080 x 2.400 piksela, 20:9 odnos stranica, Infinity U sistem za kameru

- OS: Android Pie 9.0 sa One UI-jem

- Čipset: Osmojezgarni (Dual 2.0 GHz + Hexa 1.7 GHz)

- RAM: 6 / 8 GB

- Memorija: 128 GB + microSD do 512 GB

- Kamera zadnja: Trostruka, 32 MPx, f/1.7, PDAF + 8 MPx, f/2.2, 12 mm (ultrawide) + 5 MPx, f/2.2, senzor za boke efekat, Led blic, HDR, panorama, Full HD video @30 fps

- Kamera prednja: 32 MPx, f/2.0, HDR, Full HD video @ 30 fps

- Baterija: 4.500 mAh, brzo punjenje do 25 vati (W)

- Povezivanje: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, dual-band, Direct, hotspot, Bluetooth v5.0, USB Type-C, 3.5 mm audio, A-GPS, GLONASS, GALILEO, BDS, NFC, Samsung Pay

- Dodatno: Otključavanje skeniranjem lica, skener otiska prsta pod ekranom, ANT+

- Cena: Poznata od 10. aprila.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.