Google tiho kupio proizvođača nosive tehnologije

Izvor: B92, 31.Avg.2013, 17:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Google tiho kupio proizvođača nosive tehnologije

S obzirom na činjenicu da se Samsung bliži predstavljanju svog pametnog sata, Google je odlu;io da ne zaostane i rešio je da kupi proizvođača pametnih satova WIMM Labs.

WIMM Labs je svoj prvi pametni sat na Androidu WIMM one predstavio još 2011. godine. I iako ovaj sat nije uspeo da zainteresuje konzumente, očigledno je skrenuo pažnju Googlea.

Na leto 2012. godine WIMM je objavio prostu poruku na svom veb sajtu u kojoj je stajalo da je ušao u partnerstvo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sa neimenovanom kompanijom i da prestaje da prodaje sopstvene uređaje.

Sada je otkriveno da je ta kompanija bila Google.

Kompanijini planovi za WIMM još nisu javni, ali sudeći po sajtu GigaOm, većina zaposlenih ostala je u kompaniji i sada radi sa Android timom.

Ovo može da znači da Google radi na sopstvenom pametnom satu uz pomoć tehnologije koju je dobio kupovinom WIMM-a, ali treba napomenuti da kompanija nije samo proizvođač pametnih satova, već nosive tehnologije generalno.

Ne bi trebalo da bude veliko iznenađenje ako nešto od WIMM-ove tehnologije završi i u okviru projekta Google Glass.
Pogledaj vesti o: Samsung

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.