Beograd: Sedmi Sajam zapošljavanja

Izvor: B92, 31.Okt.2011, 20:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beograd: Sedmi Sajam zapošljavanja

Beograd -- "JobFair 11 - Kreiraj svoju budućnost" održaće se 7. i 8. novembra u zgradi Tehničkih fakulteta u Beogradu kako bi pomogao mladim inženjerima da dođu do posla.

Ovaj Sajam predstavlja najveći projekat u organizaciji Udruženja studenata tehnike Evrope - Best Beograd (BEST) i Udruženja studenata elektrotehnike Evrope - Istek Beograd (EESTEC).

Sedmi put zaredom, članovi udruženja nastojaće da povećaju šanse sadašnjim i budućim mladim inženjerima da dođu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << do zaposlenja ili stručnog usavršavanja u okviru svoje struke.

Problem nezaposlenosti i neupućenosti studenata i diplomaca u potencijal naše privrede naveo je članove udruženja da, po ugledu na svoje kolege iz inostranstva, organizuju događaj koji će približiti studente, univerzitete i kompanije koje posluju u našoj zemlji.

Na taj način "JobFair – Kreiraj svoju budućnost!" smanjuje problem odlaska kvalitetnog kadra u inostranstvo pružajući šansu našim mladim akademcima da stečeno znanje primene u nekoj od kompanija koje uspešno posluju u Srbiji.

I ove godine Sajam će imati nacionalni karakter, tako da će i studenti ostalih Univerziteta imati priliku da posete Sajam, ostave podatke u bazu biografija i predstave se kompanijama, i to 21.10. u Novom Sadu, 24.10.u Novom Pazaru, 25.10. u Nišu i 28.10. u Kragujevcu.

Studenti će imati priliku da putem anketa i neposrednog razgovora sa predstavnicima kompanija saznaju više o poslovima i praksama u ponudi.

Takođe, biće im omogućeno da ostave lične i profesionalne podatke u elektronskoj bazi biografija koja će biti na raspolaganju svim kompanijama učesnicama čitave godine. Formular za unos podataka u bazu biografija nalazi se na zvaničnom sajtu http://www.jobfair.rs, a od ove godine, uvođenjem aktivne baze podataka, svi koji ostave svoj CV u periodu od 20.10. do 27.11. će moći isti da dopunjuju novim informacijama tokom cele naredne godine.

Značaj projekta su prepoznali Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije, Ministarstvo za telekomunikacije i informaciono društvo, Nacionalna služba za zapošljavanje, Skupština grada Beograda, Privredna komora Srbije, univerziteti u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu i Nišu, kao i dekani svih tehničko-tehnoloških fakulteta Univerziteta u Beogradu.
Pogledaj vesti o: Sajam zapošljavanja

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.