Veliko interesovanje za Džonijeve knjige

Izvor: Blic, 14.Nov.2010, 01:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veliko interesovanje za Džonijeve knjige

Prodaja kompleta sabranih dela Branimira Džonija Štulića, prema rečima Branislava Gojkovića, direktora izdavačke kuće “Plato”, ide “relativno dobro, s obzirom na opštu nemaštinu, probleme, ekonomsku krizu”. Ilustracije radi...

- Na Sajmu knjiga prodato je oko 80 kompleta. Što govori o tome da smo se možda ipak opametili - ističe Gojković.

To možda ne bi bila zavidna cifra da nije >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << reč o kompletu od 14 knjiga koje se prodaju isključivo u kompletu, po ceni od 15.000 dinara.

- To je njegov zahtev i naš zajednički dogovor. U kompletu su njegovi prevodi deset vrlo vrednih književnih dela koja su obeležila našu istoriju, a koje su ljudima nepoznate ili bar nisu "pročitane” kako treba, zato i nismo onakvi kakvi su nas stari nagovarali da budemo. S druge strane, tu su i četiri knjige za najširu moguću upotrebu jer se tiču direktno "Azre” i Džonija Štulića. Pretpostavka je da bi svi kupili Džonijevu "Smijurijadu” ili "Govorili su Džoniju”, a niko se ne bi uhvatio za "Ilijadu” i "Peloponeski rat” - objašnjava Gojković za "Blic nedelje”.

Inače, kako prenosi "Večernji list”, u Zagrebu su prodata samo dva ova kompleta, a "beogradski izdavač je svom hrvatskom distributeru preneo Štulićev zahtev da se komplet više ne prodaje u Hrvatskoj”.

- To je dezinformacija, Štulićeve knjige nisu se ni prodavale u Hrvatskoj, niti mi imamo tamo distributera. Od početka je to bilo izdanje za Srbiju, i to u ograničenom tiražu od 1.000 primeraka - kaže Branislav Gojković.

Četrnaest Štulićevih knjiga prati dvostruki CD "Ne pokaži da si ufitiljio” sa do sada neobjavljenim koncertnim snimcima iz 1990. godine.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.