Učenici na Sajmu knjiga

Izvor: S media, 28.Okt.2010, 19:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Učenici na Sajmu knjiga

Hale Beogradskog sajma danas su vrvele od graje nekoliko hiljada učenika osnovnih i srednjih škola koji su došli iz svih krajeva Srbije da obidju ovogodišnji Sajam knjiga u okviru tradicionalnog "Školskog dana".

Đaci su sa velikim interesovanjem razgledali štandove gde su im izdavači pripremili raznovrsne programe, promocije, radionice, nagradne igre, kao i popuste na knjige.

Za Tanjugovu anketu >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << učenice iz Pančeva su kazale da ih najviše interesuju romani i bestseleri, ali i razglednice, privesci koji se mogu nabaviti po povoljnim cenama. One su kazale da im je zabavno i to što na Sajmu mogu da upoznaju svoje vršnjake iz drugih gradova i škola, a posebno im je bilo interesantno što su bile u prilici da vide glumicu Ivu Štrljić. "Čule smo da će doći i Aleksanda Kovač i nadamo se da ćemo je videti", rekle su one.

Tara, učenica Osnovne škole iz Beograda, rekla je da je danas došla na radionicu o studiranju i učenju francuskog jezika u Francuskoj koju je organizovao Francuski kulturni centar, a da će za vikend ponovo posetiti Sajam da bi kupila knjige koje je zanimaju.

Treći dan sajma knjiga

Otvoren Sajam knjiga

Ona je istakla da joj je najomiljenija izdavačka kuća "Laguna", zatim "Kreativni centar", "Evro Djunti", ali i da na štandovima manje poznatih izdavača nadje roman koji je zanima. Ona je dodala da joj je deda bio direktor Izdavačke kuće "Prosveta" i da sa njim svake godine obilazi Sajam.

Za razliku od Tare, grupa petnaestogodišnjih učenika iz Novog Sada je kazala da bi više voleli da na Sajmu ima više simulacija video igrica što im je zabavnije nego knjige.

Srednjoškolci iz Mladenovca su kazali da im se veoma dopala prezentacija fakulteta, kao što su: pravni, ekonomski, Megatrend, ali da nedostaju Arhitektonski, Fakultet dramskih umetnosti, političkih nauka, geografski, jer žele da se upoznaju sa načinom rada kako bi se upisali na neki od njih.

Iako iscrpljeni gužvom koja je vladala danas na Sajmu oni su bili jako zadovoljni što su videli Vesnu Dedić, Vuka Draškovića, Ljubivoja Ršumovića, ali "nećemo oprostiti Marku Vidojkoviću što nije došao", kazao je raspoloženi Milan (16).

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.