Srbija na Sajmu knjiga u Pekingu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Avg.2019, 10:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija na Sajmu knjiga u Pekingu

Na ovogodišnjem Međunarodnom sajmu knjiga u Pekingu, koji se održava od 22. do 26. avgusta, Srbija će nastupiti na svom nacionalnom štandu, najavili su danas iz Ministarstva.

Kroz niz programa i publikacija biće predstavljeni srpska književnost, izdavaštvo i kultura.

Predstavljanje, kao i ova godina u srpskoj kulturi, će proteći u znaku niza značajnih godišnjica.

Glavne teme ovogodišnjeg nastupa su 810. godišnjica od nastanka Studeničkog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << tipika Svetog Save, znamenitog spisa ugrađenog u temelje srpske crkve, države i kulture, kao i 800. godišnjica od sticanja srpske crkvene samostalnosti.

Biće obeleženo i više važnih godišnjica velikih srpskih pisaca: navršava se 90 godina od rođenja i 10 godina od smrti Milorada Pavića, 90 godina od rođenja Aleksandra Popovića, 30 godina od smrti Danila Kiša, 70 godina od smrti Rastka Petrovića, 120 godina od rođenja Radeta Drainca... Stota je godišnjica od objavljivanja prekretničke zbirke pesama Lirika Itake Miloša Crnjanskog.

Specijalni gosti na štandu Srbije biće profesor Peng Jučao i studenti srpskog jezika na Univerzitetu za strane jezike u Pekingu, kao i savremeni srpski pesnik Petar Matović.

Na ovoj velikoj smotri knjige Srbija i njena kultura posebno će biti predstavljene dvema specijalnim publikacijama na engleskom i kineskom jeziku.

U posebnom izdanju Nacionalne revije "Srbija" na engleskom jeziku (Serbia at Beijing Book Fair 2019), pored glavnih tema nastupa u Pekingu, velika pažnja posvećena je srpsko-kineskim kulturnim vezama, percepciji Kine u srpskoj književnosti XX veka.

Predstavljeni su i savremeni srpski književnici Ljubivoje Ršumović i Tanja Stupar Trifunović.
Pogledaj vesti o: Sajam knjiga

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Srbija na Sajmu knjiga u Pekingu

Izvor: Nezavisne Novine, 21.Avg.2019

Na ovogodišnjem Međunarodnom sajmu knjiga u Pekingu, koji se održava od 22. do 26. avgusta, Srbija će nastupiti na svom nacionalnom štandu, najavili su danas iz Ministarstva.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.