Promocija nove knjige o istoriji rokenrola

Izvor: BalkanRock.com, 24.Okt.2017, 08:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Promocija nove knjige o istoriji rokenrola

Na 62. Međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu, u četvrtak 26. oktobra 2017. godine u 18 časova, u sali „Vasko Popa“ biće predstavljena nova knjiga Aleksandra Gajića „Zvuk i zajednica: rok muzika i sudbina Zapada“, višeg naučnog saradnika u Institutu za evropske studije.

Gajić je jedan od najplodnijih istraživača popularne kulture o čemu svedoče njegove knjige „Korporativna nostalgija“ >> Pročitaj celu vest na sajtu BalkanRock.com << (2011) i „Heroji i antiheroji u popularnoj kulturi“ (2015).

Autor nudi alternativni pogled na istoriju rokenrola, od početaka u delti Misisipija, preko vrhunca u stvaralačkoj eksploziji šezdesetih, sa posebnim naglaskom na stvaralački suton poznih decenija dvadesetog veka. On pokušava da da odgovor kako i zašto je rokenrol sve više gubio svoju inicijalnu, prevratničku snagu, sve više postajući uobičajeni deo svakodnevice, a sve manje put i način ka autentičnoj egzistenciji kao i kakav je uticaj muzičke industrije na gušenje poslednjeg krika pobune modernog čoveka.

Na promociji će govoriti Nikola Marinković i autor.

Nastavak na BalkanRock.com...






Povezane vesti

Predstavljanje Novog Sada na Sajmu knjiga

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Okt.2017

Novi Sad će biti prvi grad gost na 62. Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga, a reč je o svojevrsnoj programskoj inovaciji te manifestacije. ..Kako je rečeno na konferenciji za novinare u Kulturnom centru Novog Sada, koji je uzeo aktivnu ulogu u pripremi programa za tu priliku, Novi Sad će 27....

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BalkanRock.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BalkanRock.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.