Praznik za ljubitelje knjige u Nišu

Izvor: RTS, 06.Dec.2019, 17:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Praznik za ljubitelje knjige u Nišu

U Nišu do nedelje traje 56. sajam knjiga. Interesovanje publike za ovogodišnji sajam knjiga je veliko.
Za tri dana više od sedam hiljada ljudi bilo je na sajmu kljiga u Nišu. Najviše se traže izdanja dobitnika Nobelove nagrade Petera Handkea, ali i Elene Ferante i Harukija Murakamija.

Na sajmu u Nišu je oko 70 izdavača, a nagrada za kompletnu produkciju pripala je izdavačkoj >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << kući „Geopoetika“ iz Beograda.
Publika na sajam najčešće dolazi zbog popusta, ali i susreta sa autorima.
„Publika dolazi zbog autora na Sajam knjiga, jer ima mnogo čitalaca koji vole da dobiju potpis, koji vole da dobiju posvetu, koji vole da se slikaju, znate, selfiji, pa stavljaju na društvene mreže i tako dalje. Ja to znam zato što imam dosta posvećenu publiku koja isprati sve što ja radim i prosto pisac mora da poštuje svoju publiku“, kaže pisac Dejan Stojiljković.
Najveća gužva na sajmu očekuje se u dane vikenda. Biće i lepo vreme pa se očekuje da tu prođe još nekoliko hiljada ljubitelja knjige.
Pogledaj vesti o: Sajam knjiga

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.