Nova izdanja Prosvete na Sajmu knjiga

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Okt.2019, 12:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova izdanja "Prosvete" na Sajmu knjiga

Izdavačko preduzeće "Prosveta" predstaviće se na 64. beogradskom Sajmu knjiga sa oko 40 novih naslova iz ovogodišnje produkcije, najavili su iz Prosvete.

Knjiga "Doksat - neimar baroknog Beograda" autora Željka Vua donosi kompletnu priču o Beogradu pre 300 godina i Nikoli Doksatu de Morezu, komandantu Lorenskih oklopnika i vojnom inženjeru, graditelju Beograda s početka 18. veka.

"KunBaja" Tanje Pavičić, vodi čitaoce u izmišljeno mesto u izmišljenom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << svetu koje naseljavaju izmišljeni ljudi, poput Markesovog Makonda.

U ovom mikrosvetu vladaju moćni, bogati i beskrupulozni tajkuni oličeni u porodici Dangubić.

U knjizi "Poruke sa Trga" Dragana Milenkovića sakupljene su poruke koje su građani Beograda i Srbije pisali na transparentima, demonstrirajući protiv bombardovanja Srbije od strane NATO-a 1999. godine.

Knjiga je objavljena povodom 20-godišnjice ovog zločinačkog čina, koji nisu odobrile ni Ujedinjene nacije, ni onaj miroljubivi, veći deo sveta.

Tada novinar Tanjuga, Dragan Milenković je na Trgu republike u Beogradu svakodnevno prisustvovao demonstracijama, koncertima i okupljanjima građana, koji su svojim ponašanjem, ali i porukama želeli da poruče neprijatelju da ne može da ih tako lako slomi.

"Vračev Šegrt - trojanski konj održivog razvoja" Mare Knežević-Kern objašnjava nam da se svet u kome živimo menja na zaprepašćujuće opasan i ružan način.

Korporativni totalitarizam prodro je u sve pore života, izobličujući i devastirajući ne samo društva u kojima živimo, već i najtemljenije izvore opstanka kao što su voda, zemlja i vazduh.

"Da li je vredno žrtvovanje ljubavi zarad pravde", pitanje je jedne nevine devojke koja je izgubila sve.

Bila je svedok zločina koji joj je uništio porodicu, a nakon nepravde koja je usledila, pobegla je daleko, kako bi sakupila snagu i povratila ono što joj pripada.

U potrazi za dokazima, za svetlom u tami svoje duže, preduzima neke opasne korake na putu ka pravdi.

Sve ima svoju cenu, pa tako i pravda, ali ona je spremna za najveće žrtvovanje svoga života, i počinje igru u kojoj će ili dobiti zasluženu nagradu ili izgubiti svoju najveću ljubav.

To je ukratko zaplet knjige pod nazivom "Krvavi ranč" mladog autora Filipa Markovića.

"Severni bulevar" dolazi iz pera Danila Štrbca.

To je priča o porodici, o nekadašnjem Beogradu, o prvim ljubavima i rokenrolu, o Bulbuderu i običnim ljudima iz tog kraja, čija je sudbina slična hiljadama drugih, koji će se pronaći ovde sa svim nedaćama i sećanjima.
Pogledaj vesti o: Sajam knjiga

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.