Maraton kratke priče na Sajmu

Izvor: B92, 25.Okt.2010, 14:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Maraton kratke priče na Sajmu

Festival kratke priče "Kikinda Short" će tokom sajamskih dana predstaviti više od petnaest stranih i domaćih pisaca.

"Stvarno se radujem što ću učestvovati na Sajmu knjiga u Beogradu. Odlično je i što ću upoznati puno novih srpskih pisaca, a naročito mi je drago to što ću ponovo videti stare prijatelje sa ’Kikinda Shorta’. U ovom trenutku sam naročito zainteresovana za tekstove kojima je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u fokusu rasprava o književnosti: oduvek sam uživala u esejima pisaca poputu Tolstoja ili Hakslija. Nadam se da ću ovoga puta saznati nešto više o esejističkoj literaturi u srpskoj književnosti", rekla је Sofi Kuk.

Organizatori su ove godine želeli da atmosferu ’Kikinda Shorta’ prenesu i na beogradski sajam, pa je tako Srđan Papić,koordinator festivala izjavio da su im se tokom godine javljali ljudi kojima je boravak na festivalu ostao u prijatnom sećanju, a da je namera organizatora da bar delić te atmosfere i duh samog festivala prenesu na Sajam knjiga u Bogradu.

Autori će se smenjivati u nastupima, svako od njih će čitati na svom jeziku dok će prevod priča, ukoliko je potreban, biti prikazivan na video bimu. Autori će čitati priče sa Festivala, ali i nove tekstove.

Ko god bude želeo da vidi šta je kratka priča danas, ne samo kod nas već i u širim okvirima, trebalo bi da se popne do Sale Borislav Pekić, ističu organizatori.

Pored Sofi Kuk, svoje kratke priče čitaće još slovenačka književnica Vesna Lemaić, Rade Jarak i Andrija Škare iz Hrvatske, Dimitar Samardžijev i Vladimir Martinovski iz Makedonije, te autori iz Srbije

Slobodan Bubnjević, Igor Marojević, Nenad Šaponja, Miloš K. Ilić, Biljana Ćućko, Mirjana Đurđević, Vule Žurić, Čarna Popović, Ivan Potić, Mihajlo Pantić i Srđan Srdić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.