Izvor: B92, 27.Okt.2010, 00:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Knjiga o holokaustu u školama

Beograd -- Knjiga Holokaust i njegovo značenje izraelskih istoričara Jisraela Gutmana i Haima Šackera predstavljena je na Beogradskom sajmu knjiga.

Ovaj udžbenik priređen je i namenjen višim razredima srednjih škola, ali može da posluži i kao priručnik studentima, kao i svakome ko želi da stekne osnovno znanje o ovoj temi.

Jedan broj udženka o holokaustu već se nalazi u bibilotekama srednjih škola, a knjigu je objavio Zavod za udžbenike u prevodu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Ane Šomlo i Ele Krstić.

"Osnovna stvar koju je trebalo pokazati je da je za vreme Drugog svetskog rata poseban rat se vodio protiv Jevreja oni su bili otelotvorenje metafizičkog zla, oni su nesreća u Hitlerovoj glavi i uopšte za antisemite sa druge strane”, kaže Isak Asijel, Vrhovni rabin srpski.

Profesor istorije Slobodan Marković kaže da knjiga može biti od velike koristi ne samo srednjoškolcima već i studentima.

"Ono što je posebna vrednost ove knjige je što je ona tako didaktički napisana da omogućava u najširem kontekstu ne samo đacima 3 i 4. god gimnazije nego i studentima nižih godina fakulteta da se upoznaju sa pitanjem holokausta i zato je jedan deo tiraža u napred opredeljen za obrazovne ustanove u Srbiji”, kaže Marković.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.